Guardiola'dan En İyi Başlangıç

Barcelona bu yıl da fırtına gibi esiyor adeta. La Liga'da sezonun ilk yarısını topladığı rekor puanla ilk sırada tamamlayan Katalan ekibinin bu başarısı menajer Josep Guardiola'ya da kulüp tarihinin en iyi başlangıcını yapan teknik adam olma unvanını kazandırdı.

Görevde bulunduğu sürede takımı İspanya şampiyonluğunun yanında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna da taşımayı başaran Rijkaard'dan boşalan koltuğa sezon başında getirilen Guardiola aynı zamanda kulüp tarihinin önemli futbolcularından da biri. Bu başarısını bu kez takımın başında gösterip gösteremeyeceği tereddütlerini La Liga'da ilk yarı sonu itibariyle ortadan kaldırmış gibi görünen Guardiola'nın takımının şimdi sezon sonunda bu başarıyı hangi kupalarla süsleyeceği merak ediliyor. 19 maçın oynandığı ligin ilk yarısını 16 galibiyet ve 59 golle tamamlayan Barcelona, topladığı 50 puanla lig tarihinde ilk yarıda alınan en yüksek puan rekorunu da ele geçirdi. En yakın rakipi Real Madrid'in 12 puan önünde bulunan Barça'nın bu yıl şampiyon olması kaçınılmaz gibi görünüyor. Performansını Şampiyonlar Ligi maçlarına da yansıtabilirse takım üç yıl sonra bir kez daha bu kupaya da ulaşabilir. Bu arada Barcelona'nın ikinci turdaki rakibi Lyon.

Guardiola'nın başarısına geri dönersek; Barça bu yıl oynadığı 31 resmi maçta 25 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Bu istatistikle Josep Guardiola kulüp tarihinde en iyi başlangıç yapan menajer olmayı başardı. Bu rekoru daha önce elinde bulunduran isim ise yine bir zamanlar takımın oyuncusu da olup sonra takımın başına geçen Johan Cryuff. Cryuff 1988 yılında Barcelona'yı çalıştırmaya başlamış, 25 galibiyete ulaşana değin takımı 38 maça çıkmıştı.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!