DRT23 Hakkında


İnsan bazen biriyle konuşmak ister. Bazense sadece konuşmak ister. Kiminle konuştuğu önemli değildir. Kimseyle veya herkesle konuşuyor olabilir. Önemli olan bahsetmek istediklerini ifade etmesidir. Bazen herkese, bazen sadece kendisine. Bazen konuşur, bazen susar, kimi zaman da yazar. Yazmak biraz daha özgürlük hissi bakımından güçlüdür. Çünkü hedef kitlen yoktur; ya da olmamalıdır. Sen yazarsın, herkes okur ya da kimse okumaz. Bir de biraz daha güçlüdür yazı. Atalarımızın dediği gibi "söz uçar, yazı kalır" ne de olsa.
 
Çoğu zaman hedeflerimiz vardır. Yarın için, yıllar sonrası için... Ama genelde bir hedef olmadan çıkılan yolculuklar daha heyecanlıdır. Beklenti olmayınca, yaşanan her şey değerli bir tecrübeye dönüşür. Zaten hayatımızı belirleyen de ne yaşadığımızdan ziyade, onu nasıl algıladığımızdır. Beklentisiz çıkılan yolculuk algıyı açar ve gelecek olanı kucaklar.
 
Ben de bir beklentim olmadan çıktım blog yazma macerama. Hem de kimin ya da kaç kişinin okuyacağı da pek umurumda değildi. Önemli olan bahsetmekti. Önemli olan zamana düşmekti notları.
 
DRT23'te bahsettiğim ve bahsedeceğim böylesi notları okuyabilirsiniz. Siz de bir şeylerden bahsetmek isterseniz, yorum kutumuz her zaman açık :) Keyifli okumalar!
 
Blog - DRT23
 
DRT23 ücretsiz bir blog altyapısı olan Blogger temellidir. Sitenin mühendisliği Google tarafından desteklenirken mimarisi Kang Ismet tarafından hazırlanmış (ve tarafımca modifiye edilmiş olan) Zikazev temasıdır. Site okumak ve yorumlarını yazmak isteyen herkese açık. Dahası, isterseniz başkalarıyla da paylaşabilirsiniz. Bir yazıyı kopyalayıp başka bir yerde yayınlayacak iseniz, linki de kopyalamayı ya da en azından kaynağı belirten bir not düşmeyi unutmayın.
 
2008 yılının Şubat ayında yayına başlayan DRT23'ün adı "Destiny-Reality-Time-23" anlamına gelir. Hep sorgulanan ve asla tam olarak anlaşılamayan ve belki de bu yüzden hep gizemli bir güzelliğe sahip olan kader, gerçeklik ve zaman gibi kavramların yanına benzer bir gizeme sahip olan enteresan bir sayıyı, 23'ü getirir. Yine de blogda yazılan, paylaşılan şeylerin çoğunluğu pek de öyle gizemli veya büyülü değildir :)
 
Yazar - Gürkan Mollaoğlu
 
Kendisini anlatmayı pek sevmez; belki de kendisini hala tam tanımadığı için. Ama önemli değildir çünkü tamamen bilinen şeyler onu sıkar. Tutkusu keşfetmek ve her zaman yeni şeyler öğrenmektir. Bu yüzden bilime yönelmiştir. Moleküler biyoloji ve genetik alanında lisans (İstanbul Üniversitesi) ve yüksek lisansını (Koç Üniversitesi) tamamladıktan sonra rotasını ABD'ye çevirmiştir. Onkoloji alanında doktora eğitimi ve araştırmalarını (Utah Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Huntsman Kanser Enstitüsü) sürdürmektedir. İlk günlerdeki heyecan ve gayretten yoksun olduğunu itiraf etse de fırsat buldukça bloğuyla ilgilenmeye devam etmektedir.
Copyright © 2008 - 2014