FIFA 2010'da 2. Tur Heyecanı Başlıyor


FIFA Dünya Kupası 2010 Güney Afrika'da grup karşılaşmaları dün itibariyle sona erdi. Turnuvaya katılan 32 ülkeden yarısı havlu atarken diğer 16'sı kupaya giden yolda ilerlemeye devam ediyor. Sırada 2. tur karşılaşmaları var.

Gruplarda oynanan 32 maçta tam 101 gol kaydedildi. Portekiz ve Arjantin 7'şer golle fileleri en çok havalandıran iki takım olurken İspanya'dan David Villa, Arjantin'den Gonzalo Higuain ve Slovakya'dan Robert Vittek 3'er golle en skorer oyuncular oldular. İlk 100 golün 5'i son dakikada kaydedildi; yani 90. dakika en çok gol kaydedilen zaman dilimi oldu. 20 şutla kaleleri en çok hedefleyen isim ise Arjantin'den Lionel Messi oldu. Hiç puan alamadan elenen Kuzey Kore'nin en başarılı ismi kalecisiydi. RI Myong Gunk, 21 kurtarışla grupların en başarılı file bekçisi oldu.


Bu şampiyonada son 16'ya kalan takımlardan sadece 6'sı Avrupalı. Bu sayıyla Avrupa tüm zamanların en kötü Dünya Kupası'nı yaşıyor. Herşeye rağmen şampiyon bir Avrupa ülkesi olabilir. Öte yandan Portekiz ile 0-0 berabere kalan Brezilya, 1978'deki kupadan beri ilk kez bir grup maçında gol atamadı. Sambacılar bu tuhaf bilgiye rağmen hala en büyük favorilerden!

"Güney Afrika 2010 Başlıyor" başlıklı yazımda gruplardan çıkması beklenen favori 8 takımdan bahsetmiştim. Bunlardan Fransa ve İtalya için kupa yolculuğu kısa sürerken diğerleri 2. tura yükselmeyi başardı. Fransa'dan ziyade İtalya'nın elenmesi ben dahil bir çok futbol severi daha fazla şaşırttı. Şimdi son şampiyondan yoksun bir şampiyona izleyeceğiz.


2. turdaki her karşılaşmada birer maç oynanacak. Beraberlik halinde 15'er dakikalık 2 uzatma oynanacak ve eşitlik yine bozulmazsa penaltılara geçilecek. Yukarıdaki tabloda çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek takımlar ve maç takvimi yer alıyor. Tablodaki saatler ev sahibi ülkenin yerel saatleri olduğundan Türkiye saati ile maçların 1 saat sonraya denk geldiğini (16.00 için 17.00 ve 20.30 için 21.30) hatırlatırım.

2. turun en güzel iki eşleşmesi Almanya - İngiltere ve İspanya - Portekiz. Kazanacakları tahmin etmek kolay olmasa da bence Almanya ve İspanya çeyrek finale daha yakın görünüyor. Arjantin, Hollanda ve Brezilya diğer favoriler iken Uruguay - Güney Kore, ABD - Gana, Paraguay - Japonya maçlarında taraflar eşit şansa sahipmiş gibi görünüyor.

Not: Şampiyona başında sidebar'a koyduğum FIFA aracındaki bilgiler düzenli güncellenmediği için bu aracı şimdilik kaldırdım.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!