Güney Afrika 2010 Başlıyor

Dünya Kupası'nın başlamasına saatler kaldı. Bana göre dünyanın en önemli spor olayı bu; olimpiyatlardan bile daha önemli. Çünkü futbol dünyanın her yerinde en çok ilgi duyulan spor. Ve futbolun en önemli organizasyonu da FIFA Dünya Kupası - Her ne kadar Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi'ni Dünya Kupası'ndan daha önemli görse de.

Bu yıl şampiyona tarihinde ilk kez Afrika kıtasına taşınıyor. Ekonomi ve güvenlik temelli bazı endişelere rağmen Güney Afrika bu işi en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için bayağı yol kat etti. Güvenlik meselesi ise ancak şampiyona sırasında test edilebilecek. Umarım hiçbir sorun çıkmaz ve güzel bir organizasyon izleriz.

Dünyanın dört bir yanında Dünya Kupası heyecanı, başlama düdüğünün çalacağı ana yaklaştığımız şu sıralarda iyice artıyor. Fakat ne yazık ki Türkiye'de heyecan biraz buruk; tıpkı milli takımlarını turnuvada izleyemeyecek diğer ülkelerde olduğu gibi. Bu yine de futbolseverleri organizasyonun keyfini çıkarmaktan alıkoyamayacak. Yeni model LCD ve plazma televizyonların daha çok satıldığına inandığım şu günlerde Dünya Kupası arkadaş çevrelerinde de sıkça muhabbet konusu oluyor. Kendi takımımızı izleyemeyecek olsak da hemen herkesin bir favorisi var. Ben son yıllardaki performanslarını da dikkate alarak üç takımı favori görüyorum: Her zaman olduğu gibi Brezilya, son Avrupa şampiyonu İspanya ve çok iyi hücum futbolu oynayacaklarına inandığım Hollanda. Bu üçü içindense gönlümde yatan ülke İspanya. Son dünya şampiyonu İtalya'ya ise şans vermiyorum. Yine de herşeyde olduğu gibi futbolda da şans faktörü çok şeye kadir. Tıpkı Yunanistan'ın Euro 2004'teki şampiyonluğu ya da Güney Kore'nin FIFA 2002'deki dördüncülüğü gibi. Yine de hiçbir başarıyı tek başına şansa bağlayamayız.



FIFA 2010'da ilk maçlar 11 Haziran Cuma günü oynanacak. Açılış maçında yerel saatle 16.00'da ev sahibi Güney Afrika Cumhuriyeti, Meksika ile oynayacak. Günün ikici maçında saat 20.30'da A grubunun diğer iki takımı Uruguay ve Fransa karşı karşıya gelecek. İlk maçların zamanından söz açılmışken hemen ekleyeyim: İstanbul saati Johannesburg'ünkinden 1 saat ileride. Yani maç saatlerinin TSİ çok erken ya da geç oynanması gibi bir sorun bu yıl için söz konusu değil.

Şöyle bir 8 gruptaki 32 takıma göz atınca her gruptan çıkacak bir takımı tahmin etmek pek zor görünmüyor: Fransa, Arjantin, İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya, Brezilya, İspanya (grup sırası ile). Fakat gruptan çıkacak ikinci takım olmak için gruplardaki diğer takımların şansları eşit gibi görünüyor.

Turnuva süresince ara ara yazılar yazmayı umuyorum. Ama her zaman DRT23'ün yan bölgesinde (sidebar) FIFA aracı olacak. Buradan son haberleri ve gruplardaki son durumu hızlı bir şekilde takip edebilirsiniz. Ben ülke olarak İspanya'yı seçtiğim için açılışta İspanya yer alıyor. Ülke başlığının sağındaki Change (değiştir) yazısına tıklayıp açılan küçük pencereden seçim yaparak FIFA aracının favori ülkenizi ön planda tutmasını sağlayabilirsiniz. DRT23'e her ziyaretinizde desteklediğiniz takımın son durumunu FIFA aracından böylece takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!