Yeni Alf Filmi


80'li yıllarda yaşayıp da Alf'i bilmeyen yoktur. Ben de seksenlerin sonunda doğmuş olsam da önce TRT'de ve ileriki yıllarda Kanal D'de yayınlanan bu efsanevi diziyi izleme şansına erişenlerdenim. Dizi sıcak atmosferi, ince esprileri ve yer yer felsefi mesajlarıyla; başarılı oyuncuları ve tabi ki sevimli uzaylısıyla oldukça başarılı bir yapımdı ve tüm dünyada yayınlandığı yıllarda bir fenomen olmuştu. Bugün hala Alf hayranlarının kurduğu internet siteleri ve yaptıkları aktiviteler bu unutulmaz dizinin gönüllerde nasıl bir yer edindiğinin göstergesi.

Ben de geçtiğimiz kış aylarında tüm Alf dizisini (4 sezon ve 102 bölüm) YouTube üzerinden yeniden izledim. Şunu belirtmeliyim ki çocukken güldüğünüzden daha fazlasına gülüyorsunuz çünkü akıl dolu esprilerin bir kısmını muhtemelen o yaşlarda anlamamıştık. Ayrıca o zamanlarda böyle bir kuklanın - Kukla demeye dilim varmıyor! - nasıl yapıldığına şaşırıp yeniden takdir ettim. Çünkü jest ve mimikleriyle o kadar gerçekçi ki insan kukla olduğunu düşünmek istemiyor.

Ancak Alf'in son bölümü biraz hüzünlüdür; çünkü Alf, Melmac gezegeninin patlamasından sonra hayatta kalan diğer arkadaşları tarafından bir uzay gemisiyle Dünya'dan alınacaktır. Zor da olsa Tanner ailesi ile vedalaşır ama Dünya'dan ayrılamadan devlet yetkililerince yakalanır. 102 bölümlük efsanevi dizi böyle ucu açık biter çünkü yayıncı kanal son anda diziyi iyi giden reytinglerine rağmen başka bir diziye - muhtemelen hiçbirimizin bilmediği, önemsiz bir dizi - yer açmak için iptal eder ve yapımcılar maceraya bir sinema filmi ile son vermeyi kararlaştırır. Ne yazık ki dizi bittikten 4 yıl sonra ortaya çıkan ürün ("Proje: Alf", 1994) bir hayal kırıklığı oluyor. Ben de filmi indirmeme rağmen olumsuz eleştirilerden dolayı izlemeye hala yanaşamadım.

Neyse ki güzel haber birkaç gün önce duyuldu: Alf yeniden beyazperdeye geliyor! Sony Pictures Animation gerekli anlaşmaları yapmış ve Jordan Kenner'i yapımcı olarak atamış. Orijinal serinin yapımcısı ve Alf karakterinin üreten, yöneten ve orijinalinde seslendiren Paul Fusco da projede yer alacak. Ancak henüz senaryo ya da oyuncular belli değil. Dolayısıyla filmin çıkış tarihi de belli değil.

Kedi-sever (!) Alf, evin kedisi Şanslı'yı hipnotize ederken
Duyarlar mı bilmem ama yapımcılara nacizane birkaç tavsiyem var: Bence kesinlikle bilgisayar animasyonundan uzak durulmalı ve Alf karakteri tamamen mekatronik olmalı. Senaryoya gelirsek; ilk sinema filminde Alf'in devletten kaçmayı başardığını biliyoruz. Bence arada geçen zamanda Alf'in uzaylı arkadaşlarıyla yeni bir gezegeni yurt edinmeye çalışması fakat Alf'in Dünyalı dostlarını özlemesi girişinden sonra Alf Dünya'ya geri dönebilir - en azından ziyaret maksatlı. Bu vesileyle dizideki karakterler de filmde rol alabilir. Sonrasını da yazardım ama Sony beni yazar olarak kiralasın diye yazmıyorum :) En önemlisi Alf'in karakter özellikleri ve espri anlayışı orijinale sadık kalınarak yazılmalı. Yoksa başka bir Melmaclinin filmini izliyormuş gibi oluruz.

Yazımı sonlandırırken bir saygı duruşu olarak, Alf'e eşsiz yorumuyla Türkçe ses veren usta tiyatrocu Müşfik Kenter'i saygı ve rahmetle anıyorum. Keşke yeni filmi de onun sesiyle izleme şansına sahip olsaydık. Allah rahmet eylesin.

2 yorum

@ Adsız 22 Ağustos 2012 03:10;

Thank you! No, I created the theme myself.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!