Futbola Doyacağız!

Şampiyonlar Ligi'nde finale yaklaştıkça heyecanın dozu artıyor. Yarı finaldeki Barcelona - Manchester United eşleşmesi bu sezon turnuvadaki en heyecanlı iki maça sahne olacak gibi görünüyor. Bu muhteşem eşleşmeye tekrar değineceğim; ama önce çeyrek final ve DRT23 anketine göz atalım.
Çeyrek final uzun zaman sonra bizim için ilk kez bu kadar heecanlı oldu. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi arenasında başarıyla temsil eden Fenerbahçe iyi futbol sergilediği iki karşılaşmadan ilkinde galip gelmeyi başardı ve evinde aldığı Chelsea galibiyeti ile Avrupa'da adından çokça söz ettirdi. Fakat ikinci maçta aldığı mağlubiyetle "Buraya kadar," dedi. (Chelsea 3-2 Fenerbahçe)
Bu yıl ligte şampiyonluğu ezeli rakibi Real Madrid'e kaptıracak gibi görünen, kadrosunda bazı sıkıntılar yaşayan Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor. Özellikle ikinci maçta etkili oyun sergileyen Schalke, güzel oyununu skora yansıtamayınca tur vizesini İspanyollara kaptırdı. (Barcelona 2-0 Schalke)
7-0'lık skoru kimse unutamadı. İki takım yeniden karşılaştı. Gol yağmuru olmadı ama galip takımın adı değişmedi. Kırmızı şeytanlar yarı finale yükselen taraf oldu. (Manu 3-0 Roma)
İki İngilizin eşleşmesinde ise gerçekten iyi futbol ve gol şov vardı. Genç kadrosuyla iyi işler başaran Arsenal bir üst tura çıkamadı belki ama gelecek yıl yine üst turlara kadar mücadelesini sürdürecek gibi görünüyor. Liverpool ise zorlu rakibi karşısında aldığı başarılı sonuçla kupada ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi. (Liverpool 5-3 Arsenal)
Kulüpler bazında dünyanın en prestijli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde Moskova'daki finale artık çok az kaldı. 32 takım arasından sıyrılmayı başarıp yarı finale kalan 4 takım finale adını yazdırmak için son ikişer maçına çıkacak. Yarı finalde yine iki İngilizin rekabetini seyredeceğiz. 22 ve 30 Nisan tarihlerindeki maçlardan ilki Anfield Road'da. Liverpool ve Chelsea arasındaki iki maç da oldukça çekişmeli olacak. Mavilerde, kulübün sahibi Abrahamovic'in baskısı futbolcular için itici güç olacak. Liverpool ise 2005'te İstanbul'da ulaştığı zafere bu kez Moskova'da ulaşmak istiyor.
Benim ve pek çok futbolseverin beklediği esas eşleşme ise Barcelona ve Manu arasında. Yıldızlar topluluğu iki takımın her iki maçında da futbola doyacağımızı sanıyorum. Katalan ekibinde Messi uzun sakatlık döneminden sonra yeniden sahalara çıkacak. Maradona'nın veliahtı şık çalımları ve hızıyla Manu defansını zor anlar yaşatacaktır. Manchester'in en önemli silahı ise bir başka genç yıldız, Cristiano Ronaldo. Günümüzün en iyi futbolcusu sorulduğunda cevapların büyük çoğunluğu C.Ronaldo, Messi ya da Kaka oluyor. Öyle görünüyor ki bu maç C.Ronaldo'cular ve Messi'ciler için bu iki oyuncuyu bir kez daha kıyaslama fırsatı. Bu iki yıldız oyuncunun yanı sıra Henry, Eto'o, Bojan, Rooney, Tevez, Nani ve diğer başarılı isimleri de izleyeceğiz. İlk maç 23 Nisan'da Camp Nou'da, rövanş ise ayın yirmi dokuzunda. La Liga'da umudu iyice azalan Barcelona'nın da,Premier Lig'de şampiyonluğa koşan Manchester United'ın da şanslarını eşit buluyorum. Umarım beklediğimiz gibi heyecanlı ve güzel maçlar izleriz.
Son olarak blogtaki anketin sonuçlarını değerlendirelim. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale hangi takımların çıkacağının tahmin edildiği ankette %26 ile en çok oyu Barcelona aldı. Schalke ise hiç oy alamadı. Oyların %24'ünü alan Fenerbahçe, taraftarını yanılttı.
Anket sonuçları şöyle:

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!