Yalnız bilimkurgu değil, film deyince Geleceğe Dönüş'ün (Back to the Future) apayrı bir yeri var benim için. Birkaç ay evvel bir de bilgisayar oyunu olduğunu öğrenince heyecanlanmıştım. Sonra oyunu indirdim ve kurdum. Başlangıçta benim alışık olmadığım bir tarzda olduğunu görünce üzüldüm ama oynadıkça çok sevdim. Hatta sonra bu tarzın bu hikayeye en uygunu olduğunu da anlayıp yapımcıları takdir ettim. Her ne kadar oyunu oynadığımda sıcağı sıcağına paylaşamadıysam da blogumda, geç de olsa söz etmek istedim.
Öncelikle kısaca oyun tarzından bahsetmekte fayda var. Oyun bolca sinematik animasyon içeriyor. Yoğun bir aksiyondan ziyade hikaye akışı içerisinde size verilen görevleri yapıyorsunuz. Hikaye parçaları belli ortamlarda bir süre devam ediyor. Her ortamda bulmaca çözmeye ve seçim yapmaya yönelik görevleri tamamlayınca animasyonlar eşliğinde sonraki sahneye geçiliyor. Bazen bir görevi çözmek ve tamamlamak fazla zaman alıyor ve sıkıcı olabiliyor. Yine de oldukça ilginç görevler de var ve bazı görevleri çözmek oldukça zevkli. Aslında heyecan ve gerilim yüklü, klasik bilgisayar oyunlarından farklı olarak hikaye temelli bir oyun. Başlangıçta alışık olmadığım için yadırgasam da bu tarzı, sonra Geleceğe Dönüş için uygun olduğunu anladım. Çünkü filmlerde olduğu gibi oyun serisinde de hikaye ön planda; merak uyandıcı ve sürükleyici. Birçok yerde filmlere atıfta bulunuluyor. Ayrıca oyun bölümleri arasında, filmdekine benzer şekilde, ilginç bağlantılar var. Yani tam bildiğimiz ve beklediğimiz gibi.
Oyunun yapımcısı Telltale Games, bu tür hikaye tabanlı oyunlar konusunda usta bir firma. Geleceğe Dönüş oyun serisinin bence başarılı olmasında film serisinin da yazar ve yapımcılarından Bob Gale'in bu projede görev almasının önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yapım ekibindekilerin çoğunun Geleceğe Dönüş hayranı olması, ortaya daha iyi bir yapım çıkmasını sağlamış. İlginç bir not olarak yapım ekibinde bir Türk de var. Cemre Özkurt karakter tasarımcısı olarak çalışmış.
Hazır karakter tasarımından bahsetmişken, biraz da oyunun görüntülerinden bahsetmek istiyorum. Ekran görüntülerinden ve videodan da görüldüğü üzere, çizgifilm vari bir çizim kullanılmış. Yine bu tarz da şimdiye kadar oynadığım oyunlarda rastlamadığım bir tarz olsa da rahatsız edici gelmedi. Aksine, sıcak bir atmosfer oluşmasını sağlamış. Marty ve Doktor Brown karakterleri görsel olarak oyuncular Micheal J. Fox ve Christopher Lloyd'a benzediği gibi Doktor'un seslendirmesini de Lloyd yapmış. Martin'i çok başarılı bir şekilde bir seslendirme sanatçısı olan A. J. Locascio seslendirmiş. 5 bölümlük oyun serisi boyunca filmde olduğu gibi geçmiş ve gelecek arasında seyahat ediyoruz. Son bölümde Martin'in atalarından birini sürpriz bir şekilde Micheal J. Fox seslendiriyor.
Geleceğe Dönüş hayranı herkese oyunu tavsiye ederim. Aynı kalitede, aynı karakterlerle yeni bir macera yaşamak ve bu macerada Martin'i yönlendirmek, küçük bulmacaları çözüp görevleri tamamlayarak hikayede ilerlemek ve ilerledikçe sürpriz bağlantılarla karşılaşmak, filme benzer bir deneyim yaşattırıyor.
4 yorum
Bu tür oyunları pek oynamam hatta bugüne kadar oynadığım söylenemez. Fakat senin bu anlatımından dolayı oyuna karşı bir sempati duydum. Şu zamanlarda kpss'ye çalıştığım için oyun felan oynayamıyorum ama en kısa zamanda bu oyunu indirip oynamayı düşünüyorum gürkan, teşekkür ederim.
Yanıtla@ Enes İLHAN,
YanıtlaRica ederim. Fırsat bulunca denemelisin. İlk oyunu sevmezsen zaten diğerlerini indirmezsin. KPSS'de başarılar.
Gerçekten Güzel bir oyuna benziyor anlatım çok güzel olmuş.
Yanıtla@ Ras,
YanıtlaTeşekkürler!
Yorum Gönder
Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!