Terminator Salvation: Kıyametten Sonra




Bilimkuru deyince akla ilk gelen filmlerden biri Terminator serisidir. 90'lı yıllarda başlayan efsane, sürükleyici hikayesinin yanı sıra muhteşem görsel efektleriyle izleyicinin beğenisini kazandı. Bugüne kadar 3 bölümü çekilen serinin son bölümü olan "Terminator: Makinelerin Yükselişi"nde geride kalan bölümlerde hep bahsini duyduğumuz kıyamet günü (judgement day) yaşanmıştı. Şimdi kıyametten sonrası beyaz perdeye serinin dördüncü bölümüyle taşınıyor.

Yazının başındaki videoda ilk tanıtımını izleyebileceğiniz yeni filmin adı "Terminator: Salvation (Kurtuluş)". Ne yazık ki Terminator deyince akla gelen Arnold Schwarzenegger bu filmde yok. Valilik yapıyor olmasaydı bile ileri yaşından ötürü muhtemelen yine de kamera karşısına geçemezdi. Yeni filmin başrolünde ise John Connor (hani geçen üç bölümde Arnold abinin kurtardığı çocuk) rolüyle ünlü aktör Christian Bale var.



Geride kalan üç film boyunca yaşanan onca aksiyon ve çaba SkyNet'in kapatılması için yetersiz olmuştu. Ancak, en azından geleceğin direniş lideri John Connor gelecekten gönderilen yok edicilerden, yine gelecekten gelen - bu seferkisi insanlar tarafından kullanılan - yok ediciler tarafından korunmuştu. Şimdi kıyamet gününden sonra insanların robotlardan saklanmasını ve özgürlüklerini geri almak amacıyla başlattıkları direnişi izleyeceğiz. Bu sefer daha çok robot, daha ilginç mekanlar, daha çok aksiyon kısacası daha çok bilimkurgu izleyeceğiz.

Terminator:Salvation Mayıs 2009'da gösterime girecek. Umarım serinin ve özellikle hikayenin hakkını veren güzel bir yapım olur.

Bu arada efsaneyi televizyona taşıyan dizi Terminator: The Sarrah Connor Chronicles, her hafta Pazar gecesi Cnbc-e'de yayımlanmaya devam ediyor. Henüz hiç kaçırmadan takip ettiğim dizi şu ana kadar oldukça güzel gidiyor. İlgilenenler buradan diziyle ilgili yazımı okuyabilrler.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!