Yılın Futbolcusu Adayları Açıklandı


Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından verilen FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu (FIFA World Player of the Year) ödülü için 2008 yılının adayları belirlendi. Dünyanın önde gelen kulüplerinde forma giyen 23 yetenekli futbolcu bu önemli ödülü kazanmayı bekliyor. Milli takım teknik direktörleri ve kaptanlarının oylarıyla Aralık başında aday sayısı 3'e indirilecek ve Ocak ayında düzenlenecek galada yılın oyuncusu, ödülünü alacak.

Geçen yıl ödülü AC Milan'ın Brezilyalı süper yıldızı Kaka kazanmıştı. Kaka'nın en önemli rakipleri ise Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'ydu. Son yıllarda bu ödülü kazanan diğer isimler şöyle: Zinedine Zidane (2003), Ronaldinho (2004-2005), Fabio Cannovaro (2006) ve yukarıda da belirttiğim gibi 2007'de Kaka.

Bu yılki adaylar ise şöyle: Adebayor (Togo-Arsenal), Sergio Agüero (Arjantin-A.Madrid), Andrei Arshavin (Rusya-Zenit), Michael Ballack (Almanya-Chelsea), Gianluigi Buffon (İtalya-Juventus), Iker Casillas (İspanya-R.Madrid), Deco (Portekiz-Chelsea), Didier Drogba (Fildişi Sahilleri-Chelsea), Samuel Eto'o (Kamerun-Barcelona), Cesc Fabregas (İspanya-Arsenal), Steven Gerrard (İngiltere-Liverpool), Zlatan Ibrahimovic (İsveç-Juventus), Andres Iniesta (İspanya-Barcelona), Kaka (Brezilya-Milan), Frank Lampard (İngiltere-Chelsea), Lionel Messi (Arjantin-Barcelona), Franck Ribery (Fransa-Bayern Münih), Cristiano Ronaldo (Portekiz-Manchester U.), John Terry (İngiltere-Chelsea), Fernando Torres (İspanya-Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Hollanda-R.Madrid), David Villa (İspanya-Valencia), Xavi (İspanya-Barcelona).

Jürinin işi oldukça zor, nitekim yukarıda ismi bulunan adayların hepsi oldukça yetenekli ve başarılı. Ancak tüm bu oyunculardan bir adım önde olduğunu düşündüğüm futbolcu, yani benim favorim Messi. Geçen yıl ikinci seçilen Messi'nin artık bu ödülü alması gerektiğine inanıyorum. Çünkü gerçekten çok yetenekli bir oyuncu, izleyiciye keyif veren bir top cambazı.

23 adayın dağılımına bakınca milli takımlar bazında son Avrupa şampiyonu İspanya'nın, kulüp takımları bazında ise Chelsea ve Barcelona'nın başı çektiğini görüyoruz. En çok aday çıkaran lig ise İngiltere Premier Ligi.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!