İstanbul Kafası

 
İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı
Önce hafiften bir rüzgar esiyor;
Yavaş yavaş sallanıyor
Yapraklar, ağaçlarda;
Uzaklarda, çok uzaklarda,
Sucuların hiç durmayan çıngırakları
İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı.
 
...diye başlar Orhan Veli'nin ünlü "İstanbul'u Dinliyorum" şiiri. Binlerce yıllık tarihiyle ve barındırdığı insan çeşitliliğiyle İstanbul apayrı bir tarihtir, kültürdür ve güzelliktir. Her ne kadar bitmez problemleriyle yaşaması zor bir şehir olsa da güzelliğiyle yüzlerce şiire, şarkıya, filme konu olmuştur.
 
Doğup büyüdüğüm şehir olan İstanbul'dan ayrılalı henüz birkaç hafta oldu ama şimdiden bu kadim şehri özledim. Hep söylerim, bir yerde turist olarak bulunmakla orada yaşamak arasında çok fark vardır. İstanbul gezmek için harika bir şehir. Her yıl kendine çektiği milyonlarca turistle zaten bunu ispatlıyor. Ancak yaşaması zordur ve pahalıdır, Türkiye'nin diğer şehirlerine göre. Yine de İstanbul'da yaşamak, İstanbullu olmak bir başkadır. İnsan, doğası ne kadar güzel de olsa tek düze bir şehirde yaşamaya başlayınca İstanbul'un farklılığını daha iyi anlıyor.
 
Son birkaç haftadır sıkça NTV'de yayınlanan ve Levent Erden'in sunduğu "İstanbul Kafası" adlı programa denk geliyorum. Program güzel ama beni asıl etkileyen jenerik müziği oldu. Beni alıp İstanbul'a götüren bu güzel şarkının İstanbul'dan manzaralar eşliğindeki klibini paylaşmak istiyorum.
 

 

2 yorum

İstanbul hep burada. Allah2ın izniyle hedefinde sağlam adımlarla ilerledikten sonra tekrar geleceksin. Seni daha bir güzel karşılayacak bu İstanbul...

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!