Work and Travel

Work and Travel ("Çalış ve Gez") programı, üniversite öğrencilerine yaz aylarını Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışarak ve gezerek geçirme fırsatı sunar. Her yaz dünyanın birçok ülkesinden üniversite öğrencileri, ABD'nin çeşitli yerlerinde birkaç ay çalışıp sonra da gezmek için bu programa katılıyorlar. Hem ABD'de iş tecrübesi - elbette okuduğunuz alanla ilgili değil - kazanma fırsatı sunuyor bu program hem de İngilizce'nizi dinleyerek ve konuşarak geliştirme şansı veriyor. Kalan zamanda biriktirdiğiniz parayla çeşitli şehirleri ve diğer yerleri gezebiliyorsunuz.

Ben de lisans yıllarımda bu programa katılmayı ciddi şekilde düşündüm ama katılmadım. Öncelikle karar verdikten sonra erken bir zamanda işlemlere başlamak gerekiyor. Bunun için güvenilir bir aracı kurum bulmak, pasaport ve vize başvurularını halletmek ve uçak bileti almak gerekiyor. Bunlar için belli bir başlangıç bütçesine sahip olmanız gerekiyor. Aracı kurum tercihi çok mühim çünkü çalışacağınız işi, kalacağınız yeri onlar ayarlıyor; bir sorun çıkarsa onlar size yardım ediyor. Araştırma safhasında çeşitli sözlükleri ve forumları okuduğumda gördüm ki ciddi sorunlarla karşılaşanlar oluyor: aracı kurumun gönderme işleminden sonra ilgilenmemesi, ağır iş şartları, kalacak yer bulamamak vb. Gittiğine pişman olanların yanı sıra çok iyi bir tecrübe edinme ve eğlenme şansı olanlar da var. İkinci gruba dahil olmak için Work and Travel öncesi iyi araştırma ve planlama yapmak ve biraz da şans gerekiyor.

Eğer biraz birikmiş paranız ve maceraya atılma isteğiniz varsa, ABD'yi gezmek ve görmek istiyorsanız, İngilizcem gelişsin diyorsanız ve McDonald's da kasiyer olmak ya da otelde temizlik görevlisi olmak gibi işleri yaparım diyorsanız Work and Travel tam size göre. Ama önce iyice bir araştırın ve okulunuzda veya çevrenizde daha önce Work and Travel'e katılmış tecrübeli kişilerle görüşün derim. workandtravel.net gibi internet sitelerini ve ekşi sözlük gibi sözlüklerdeki ilgili yazıları da okuyun.

1 yorum :

Ön kayıt için başvuracakların hem indirimli kayıt olma hemde en güzel Work and Travel işlerini seçebilme imkanını yakalacaklar. Ve şu hatırlatma da aklınızda olmasını isterim Amerika Uçak Bileti en ucuz alım tarihleri Kasım-Aralık ve Ocak ayları en ucuz bilet alım ayları olduklarını unutmayın.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!