Uzay Mekiği Kalkışının Uçaktan Seyri


Uzay mekikleri insanoğlunun uzay macerasının sembolü gibidir. Her ne kadar NASA uzay mekiklerini kullanımdan kaldırmış olsa da (Yeni uzay araçları kullanmayı planlıyorlar.) bu emektar araçlar insanların hafızalarında yer edindi. NASA'nın en ünlü uzay mekiklerinden biri olan Discovery'nin 24 Şubat 2011'de son görevi için kalkışını uçakta uçuyorken görme fırsatı bulan NeilMonday kullanıcı adlı kişi bu güzel tecrübesini kaydedip videosunu YouTube'da paylaşmış.




Not: Bu sırada kaptanın espirili anonsu duyuluyor: "Uçağın sağındakiler, uzay mekiğinin kalkışını camdan izleyebilirsiniz. Uçağın solundakiler, uzay mekiğinin kalkışını izleyen, uçağın sağındaki insanları izleyebilirsiniz!" :)

Bu videoyu paylaşırken hatırladım: Benim resmim NASA'nın Face In Space etkinliği kapsamında Endeavour uzay mekiğinin 16 Mayıs - 1 Haziran 2011 arasında gerçekleştirdiği STS-134 uçuşu sırasında uzaya götürülmüştü. Hep istediğim birgün uzaya gitme hayalimi henüz gerçekleştirememiş olsam da resmimi uzaya gönderebildim.

2 yorum

Ananstan hiçbir şey anlaşılmıyor sen nasıl anladın :))

Yanıtla

@ MaFiAMaX;

Ben anlarım :) Zaten biraz aşağıda yorumlarda da yazmış birisi.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!