Superman: Man of Steel

Süper kahramanların en süperi, çelik adam Superman yeniden beyazperdeye aktarılıyor. 1930'larda çizgi roman karakteri olarak ortaya çıkan Superman, o günden bugüne birçok kez diziler, filmler ve animeler aracılığıyla sevenleriyle buluştu. Ancak Superman'in tüm dünyada tanınmasında büyük önemi olan sinema film serisi başrolünde Christopher Reeve'nin oynadığı ve Richard Donner'ın yönetmenliğini yaptığı seriydi. Son bölümü 1987'de çekildikten uzun süre sonra 2006'da Superman Returns filmi ile yeniden sinemada yer bulan Superman, teknolojik avantajlara rağmen istenen başarıyı yakalayamadı. Son filmdeki başarısızlığa rağmen, şimdi Warner Bros. efsaneyi yüz üstü bırakmıyor ve yeni bir ekiple Superman'i yeniden sinema salonlarına döndürüyor.

Bence yeni serinin teminatı senaryosu olacak ve Warner Bros. bu işi çok yetenekli iki ismin ellerine teslim etmiş durumdu. Hikayeyi son zamanların dahi yazar ve yönetmeni Christopher Nolan ile David Goyer yazıyor. Nolan'ı büyük başarılara imza attığı Prestij (The Prestige), yeni Batman serisi (Batman Begins ve The Dark Knight) ve Başlangıç (Inception) filmleriyle, Goyer'i ise Gizemli Şehir (Dark City) ve yine Kara Şövalye (The Dark Knight) filmlerinden tanıyoruz. Batman'i 3. sınıf Hollywood film serisi olmaktan çıkarıp efsaneleştiren Nolan'dan aynı başarıyı Superman için de göstermesini bekliyorum.

Yeni filmin yapımcıları Charles Roven, Emma Thomas, Christopher Nolan ve Deborah Snyder; yönetmeni ise Zack Snyder. Synder'in öne çıkan eserleri ise 300 Spartalı (300) ve Watchmen.

Yeni filmde çelik adamı canlandıracak aktör ise Henry Cavill. Daha önce Alacakaranlık serisindeki Edward, yeni Batman serisinde Batman rolünü ve Bond serisinde James Bond karakterlerini kaptıran Cavill, yeni Superman filmi ile kariyerindeki bu talihsizliği aşıyor. Cavill'in rol aldığı önemli yapımlar ise Yıldız Tozu (Stardust), Monte Cristo (The Count of Monte Cristo) filmleri ve The Tudors televizyon dizisi.

IMDb'de yer alan bilgiye göre yeni filmin adı Superman: Man of Steel olacak ve Warner Bros.'un açıklamasına göre de film Aralık 2012'de gösterime girecek.

1 yorum :

Nolan yapıyorsa Batman gibi efsane olabilir. Nolan sebi seviyorum.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!