SumTech'li DRT23


Ve nihayet bir süre önce duyurusunu yaptığım ve uzun zamandan beri hazırlamak için uğraştığım yeni tama ile DRT23 karşınızda!

Eylül 2008'den beri DRT23'te yine kendi hazırladığım Rev Theme adlı temayı kullanıyordum. Bu tema bir yılı biraz daha aşkın süredir yayında olan DRT23 ile neredeyse özdeşleşmişti. Ve belirtmeliyim ki arada görsellik açısından ufak tefek bir iki modifikasyon yapmakla beraber Rev Theme beni hiç uğraştırmadı, teknik bir sorun çıkarmadı. Peki bu kadar memnun olduğum bir temadan neden vaz geçiyorum?

Aslında belirttiğim gibi sorunsuzdu ama zamanla insan yenilik arıyor. Yaklaşan yazla birlikte DRT23'te daha canlı renklere sahip, yeni bir temanın görsel olarak daha iyi olacağını düşündüm. Sonra nasıl birşey yapsam diye düşünürken örnek alacağım bir site bulmaya çalıştım. Aslında aklımda aşağı yukarı nasıl birşey istediğim vardı ama görülür bir örnek üzerinden düşünmek daha kolay oluyor. Bu noktada StudioPress'in Chrome adlı temasını esin kaynağı olarak kullandım.

Ayrıca "featured content" olarak nitelenen, sayfanın üstündeki slayt aracı bir süredir kullanmak istediğim birşeydi. Böyle bir aracı siz de Blogger blogunuzda kullanmak istiyorsanız Blogspottutorial'in ilgili yazısını buradan okuyabilirsiniz.

Yeni temayı hazırlarken 960 Grid System'a da uygun olması için çabaladım. Bu sistem site tasarımlarının farklı ekran çözünürlüklerinde en iyi şekilde görüntülenmesini sağlıyor.

Bir önceki tema olan Rev Theme daha koyu renklere sahipti. Yukarıda da belirttiğim gibi yeni temanın daha açık tonda renklere sahip olmasını istedim - sanırım bu biraz da yaz mevsiminin yaklaşmasına bağlı psikolojik bir etki - ve gri ve açık mavi renkleri tercih ettim.

Blogun arkaplanı içinse bu kez tek renk yerine desen tercih ettim. İnternette çok sayıda hazır arkaplan desenleri mevcut; ayrıca isteğinize göre arkaplan hazırlayabileceğiniz siteler de var. Ben hazır desenlerden birini kullandım. Bunun için de link vermek isterdim ama aradan uzun zaman geçti ve hangi siteden aldığımı hatırlamıyorum :)

Araya sınav dönemi girdiği için çok önce ilk hazırlıklarına başlamama rağmen yeni tema bugüne ancak yetişti. Yukarıda bahsettiğim aşamalardan sonra bir süredir test için Lab23'te kullanıyordum. Şimdilik bir sorun var gibi görünmüyor ama ufak tefek modifikasyonlar gerektirebilir. Siz de kendi internet tarayıcı programınızı belirterek, fark ettiğiniz bir hataya yorum olarak bildirirseniz memnun olurum.

İsim bulma noktasında yaz mevsiminin etkisini (summer) ve daha teknolojik - renkleri ve özellikle featured content'iyle - görünüşünü (technology) anlatan bir kelime grubunun kısaltması halinde SumTech adını uygun buldum.

Umarım DRT23'ün yeni teması SumTech'i siz de beğenirsiniz. Lütfen, görüşlerinizi yorum olarak yazın.

8 yorum

Bence şu "featured content" sadece ana sayfada gözüksün.

Yanıtla

Bunu nasıl yapabilirim bilmiyorum ama böyle de fena değil.

Yanıtla

"Blogger blogunuzda kullanmak istiyorsanız Blogspottutorial'in ilgili yazısını buradan okuyabilirsiniz." Link vermeyi unutmuşsun.

Güzel bir tema. Açık renkleri severim, gözüme hoş geldi. Ama mafiamax'ın da dediği gibi featured content eklentisi anasayfada da olursa daha iyi olur. Bir de faviconunu tekrar eklersen sevinirim, ben de böyle bir takıntı var da :)

Yanıtla

@Mûhibbî,

Aslında linki var, "blogspottutorial" yazısına tıklayınca. Temayı hazırlarken link rengine dikkat etmedim, şimdi yazıların içinde belli olmuyor. Yakında bunu düzelteceğim ve favicon ekleyeceğim. Ayrıca temayı beğenmene memnun oldu.

Yanıtla

merhaba. ya nerden indiricez:d

Yanıtla

@ yunus emre,
Merhaba. Bu tema kullanıma sunulmuş bir tema değil, yani DRT23'te kullanmak üzere hazırladım. Ancak Blogger için birçok güzel temayı bulabileceğin "En İyi Blogger Tema Kaynakları" yazımı şu linkten okuyabilirsin: http://drt23.blogspot.com/2009/11/en-iyi-blogger-tema-kaynaklar.html

Yanıtla

Süper bir tema

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!