Gallery23 Temaları Hakkında Duyuru


DRT23'te yayınlanmış olan NetTheme, Tema23 5.0 veya FunkyZine 2.0 Blogger temalarından birini kullanıyorsanız lütfen bu yazıyı okuyun!

Blogger için hazırladığım üç temayı daha önce Gallery23 başlıklı yazıda yayınlamıştım. Bu tema galerisinde yer alan NetTheme, Tema23 5.0 ve FunkyZine 2.0 temalarından herhangi birini kullanıyorsanız temanızın görsel ögelerinde sorun çıkabilir. Bunun nedeni temaların imaj dosyalarının yüklü olduğu Google Sayfa Oluşturucu (Page Creator) adlı online programın şirket tarafından kapatılmasıdır. Google, artık bu konudaki (web sitesi oluşturma) hizmetlerini Google Sites ile tek elden verecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Mafiamax'in buradaki yazısından okuyabilirsiniz.

Bu nedenle temaların imaj dosyalarını ve tema kodunu içeren .rar dosyaları hazırlayıp başka bir dosya depolama alanına yükledim. Gallery23'ten yeniden tema içeriğinizi indirmelisiniz.

İndirdiğiniz .rar uzantılı dosyayı WinRAR ile açtıktan sonra içerdiği imaj dosyalarını tercih ettiğiniz bir dosya depolama sitesine yükleyip herbirinin bağlantı url'sini not edin. Daha sonra temanın kod dosyasını Blogger'a (Yerleşim > HTML'yi Düzenle > "Gözat" ve sonra "Yükle") yükleyin. Burada kodda yer alan imaj bağlantılarını yeni bağlantı url'leri ile değiştirmelisiniz. Bu işlem için Ctrl ve F tuş kombinasyonu ile açılan arama penceresine "googlepages" yazın ve her linki yenisi ile değiştirin. Birini değiştirdiğinizde sıradakine geçmek için arama kutusundaki "İleri" tuşunu kullanın. İşleminiz bitince "Kaydet"e basmayı unutmayın.

Böylece bundan sonra buna benzer bir durumda kullandığınız temanın imaj dosyaları da sizde olduğu için zorluk yaşamayacaksınız. Lütfen bu zorunlu uğraşının GM'den kaynaklanmadığını unutmayın. Temanızı iyi günlerde kullanın...

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!