Komedi Dükkanı Kepenklerini Kapattı

Ekranların en özgün programlarından biri olan Komedi Dükkanı ne yazık ki sona erdi. Ne yazık ki diyorum çünkü Dükkan'ı neredeyse her hafta büyük bir keyifle izliyordum. Dükkan'ın kepenklerini kapatmasına benim gibi birçok seveni üzüldü. Konunun yer aldığı forumlardaki, sitelerdeki yorumlardan programın kısa sürede ne kadar büyük bir hayran kitlesine ulaştığı da görülüyor.

Tam bir yıl önce yazdığım yazıda Komedi Dükkanı'nı yeni keşfettiğimi ve izlemeye başladığımı anlatmış, kısaca programdan bahsetmiştim. Bu yazımda ayrıca programın TV8'de yer aldığı için henüz az bilindiğini, fakat kısa sürede hak ettiği yeri bulacağına inandığımı söylemiştim. Nitekim bir süre sonra program TRT1'e geçti ve daha tanınır hale geldi. TRT1'e geçtiğinde Salih Kalyon'un ayrılması ve ilk bölümlerde konuk sanatçıların yer alması beni biraz üzmüştü. Konuk sanatçıların yer almasından kastım ilk bölümlerde şarkıcılar geliyordu ve açıkcası bunu formata uygun bulmuyordum. Fakat daha sonra tiyatro oyuncularının konuk olarak alınması durumu kurtardı diye düşünüyorum. Ayrıca profesyonel oyuncuların konuk olmadığı bölümlerde tek başına Tolga Çevik'in performansı çok iyiydi. Zaman zaman sahneye alınan seyircilerden de oldukça yetenekli olanlar çıkabiliyordu.

Yaklaşık 60 bölüm sonunda Komedi Dükkanı 20 Şubat Cuma akşamı "Sezon Finali" bölümüyle ekranlara veda etti. Bir türlü yüzünü göremediğimiz yönetmenimiz, Tolga Çevik'e, programın bugüne kadar süregelen temel esprisine uygun olarak, artık milyonların sevdiği iyi bir oyuncu olmayı başardığını ve böylece bu işin burada sona erdiğini söyledi. Bunun üzerine Çevik programın yapımında yer alanları sahneye davet etti ve teşekkür konuşması yaptı. Ama akıllarda soru işareti oluşmasına neden olan sözler Çevik'ten geldi: "Beni hiç yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Ama biz hiçbir yere gitmiyoruz. Sadece ara veriyoruz. Çok yakında yine geleceğiz. Siz hiç kimseye inanmayın."

Bu sözler Dükkan severlerin içine biraz su serpmiş olsa da şunu belirteyim ki birkaç ay evvel NTV'deki Gece Gündüz programına Tolga Çevik konuk olmuştu ve o programda Komedi Dükkanı çok beğenilmesine rağmen, işi tadında bırakmak niyetinde olduklarını açıklamıştı. Peki bu yukarıdaki sözlerle çelişmiyor mu? Bir ihtimal, yeni bir format ve program düşünüyor olabilirler.

Sonuç biraz muğlak olsa da bizi her hafta güldüren, eğlendiren Komedi Dükkanı ekibine teşekkür ediyorum. Ama yine de programın devam etmesini diliyorum. Çünkü günlük hayatın sıkıntılarından bir süreliğine de olsa uzaklaştıran, bizi hayal dünyasına davet eden ve eğlendiren böylesi bir programa birçoğmuzun ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

2 yorum

Hayır :D Manisada askerlik yapıyormuş :) Birgün görmeye gideceğim :)

Yanıtla

Başka bir yerden de askerlik yaptığını duymuştum. Umarım görevini yerine getirdikten sonra programa devam eder.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!