Komedi Dükkanı

Bir kaç hafta evvel keşfettim Komedi Dükkanı'nı. Daha ilk izlediğim bölümde kaptırdım kendimi ve şimdi tv'de düzenli olarak izlediğim birkaç programdan biri. Önce bilmeyenler için programı kısaca tanıtmakta fayda var: Her hafta bir veya iki ilginç konu seçiliyor ve oyuncular (Tolga Çevik ve Salih Kalyon) konuyla ilgili kıyafetler ve ufak tefek eşyalarla dekorsuz bir sahnede oyunu oynuyor. Hep sesini duyduğumuz fakat bir türlü göremediğimiz yönetmenimiz aslında bir film çekimindeymiş gibi direktifler veriyor (ve hatta bazı yerlerde montajda görsel efekt kullanacağını bile söylüyor :) ve oyuncular buna uymak için elinden geleni yapıyor. Fakat oyuncuları - özellikle de Tolga Çevik'i - bazen oldukça zorlayan yönetmenle oyuncular arasında esprili sürtüşmeler yaşanıyor. Bir de sahnede atmosfere uygun müzik çalan piyanist var ki hemen belirtmeliyim piyanoda yetenekli olduğu gibi iyi de sesi var (bazen kısa aralarda şarkı söylüyor). Program Plato Film Okulu Sinema Salonu'nda gerçek seyirciler karşısında çekilip, TV8'de her cuma saat 20:40'ta banttan yayınlanıyor.
Bu kısa bilgilendirme faslından sonra kendi görüşlerime gelmek istiyorum. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki programın formatı özgün. Her ne kadar FOX'ta yayınlanan Anında Görüntü Show ve Kanal 1'de yayına yeni başlayan Kolay Gelsin programlarının formatına benzer olsa da kesinlikle her ikisinden de çok daha başarılı ve ince fakat önemli çizgilerle diğerlerinden ayrılıyor. Diğerlerinden en önemli farkı daha komik olması. Her üç yapımı da izleme fırsatım oldu. Anında Görüntü Show izlenebilir bir yapım fakat bünyesindeki Şahan'a rağmen Kolay Gelsin'in alması gereken daha çok yol var. Komedi Dükkanı'nın ikinci farkı sadece iki oyuncusunun olması. Takdir edersiniz ki iki kişiyle bunca bölümü, saati doldurmak çok daha yetenek istiyor ve bence Komedi Dükkanı bu işi başarıyor. Bir başka farkı ise oyuncularının yeteneği. Zaten yıllardır başka yapımlarda Tolga Çevik ve Salih Kalyon'u izliyoruz ve her ikisinin de ne kadar tecrübeli ve yetenekli olduklarını biliyoruz.
Komedi Dükkanı'nın en sevdiğim yanı izleyicinin hayal gücüne hitap ediyor olması. Dekorsuz bir sahnede bir bölümde Kaptan Kusto ve Parmak Çocuk denize dalıyor, bir bölümde Noel Baba geyikleriyle gökyüzünde uçup çocuklara hediye dağıtıyor, bir bölümde Vahşi Batı'da kovboyumuz at koşturuyor. Bilindik konulara bambaşka tadların katılıp izleyicileri zaman zaman gülmekten nefes alamaz duruma getiren program yoğun ve yorucu geçirilen bir hafta içinin sonunda deşarj olmak için birebir.
TV8 ekrana özgün programlar katan bir kanal ama bildiğimiz gibi bazı kanallar kadar çok izlenmiyor. İşte bu nedenle Komedi Dükkanı da ne yazık ki yeterince tanınmıyor. Kanal D, atv, Show Tv gibi çok izlenen kanallardan birinde yayınlanıyor olsaydı şu anda en çok izlenen programlardan biri olurdu. Ama inanıyorum ki izleyip beğenen ve arkadaş sohbetlerinde ya da benim gibi bloglarda gönüllü tanıtımını yapanların da yardımıyla kısa sürede hak ettiği yeri bulacak ve TV8'deki dükkanından isteyen herkese ücretsiz komedi dağıtmaya devam edecek.
Komedi Dükkanı'nın veya TV8'in internet sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!