Şampiyon Cimbom

Turkcell Süper Lig'te 34 haftalık muhteşem yarışın sonuna gelindi. Son haftaya kadar süren şampiyonluk mücadelesini Galatasaray kazandı. Sarı kırmızılı ekip bu zaferle şampiyonluk sayısını 17'ye yükseltti.
Son hafta mücadelesinde Ali Samiyen Stadı'nda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'la karşılaşan Galatasaray, Hakan Şükür ve Hakan Balta'nın golleriyle maçı 2 - 0 kazandı ve 2007 - 2008 sezonunda Turkcell Süper Lig şampiyonu oldu. Öte yandan şampiyonluk umudu mucizelere kalan Fenerbahçe, Avni Aker'de Trabzonspor'a 2 - 0'lık skorla boyun eğdi ve Şampiyonlar Ligi'nde taraftarının yüzünü güldüren sarı lacivertli ekip son haftalarda kaçan şampiyonlukla taraftarını bu kez üzdü. Son karşılaşmalardan sonra GS puanını 79'a çıkardı ve en yakın takipçisi FB'ye 6 puan fark atmış oldu.
Galatasaray bu şampiyonlukla toplam şampiyonluk sayısını 17'ye çıkardı ve ezeli rakibi Fenerbahçe ile şampiyonluk sayısını eşitlemiş oldu. Galatasaray ayrıca bu şampiyolukla önemli bir ünvanı elde etti ve yarım asırlık Süper Lig (eski adıyla 1. Lig) tarihinin 50. şampiyonu oldu. Lig tarihinde Galatasaray ve Fenerbahçe 17'şer kez, Beşiktaş 10 ve Trabzonspor ise 6 kez mutlu sona ulaştı. Yarım asırlık lig tarihinde sadece bu dört takım şampiyon oldu. Trabzonspor, İstanbul dışından şampiyon olan tek takım ünvanını koruyor. Bu yıl kısıtlı bütçesi ve tecrübe eksikliğine rağmen takım oyununu sahaya iyi şekilde yansıtarak son haftalara kadar şampiyonluk şansını taşıyan Sivasspor şampiyon olamasa da başarısı ve azmiyle diğer Anadolu takımlarına örnek oldu.
Galatasaray sezon boyunca oynadığı 34 karşılaşmadan 24 galibiyet, 7 beraberlik ve yalnızca 3 mağlubiyet aldı. Ali Samiyen'de çıkılan 17 lig maçında, 13 galibiyet ve 3 beraberlikle 42 puan toplayan sarı kırmızılı ekip evinde bir kez yenildi.
Galatasaray Kulübü yöneticilerinin bu yılki şampiyonluk sloganları ise "Çıldırma Günü". Bu günün anısına hazırlanan 9 farklı tişört ve bir atkı Galatasaray Store'larda satışa sunuldu. Öte yandan sarı kırmızılı ekibin gelecek yıl kullanacağı formalardan biri de şimdiden Galatasaray Store'lardaki yerini aldı ve taraftarın ilgisini bekliyor. Yeni forma sarı kırmızı renkli, sade tasarımlı ve Adidas marka. Yeni formaya buradan ve "Çıldırma Günü" ürünlerine buradan bakabilirsiniz.
Son haftalarda teknik direktörsüz mücadele etmak zorunda kaldığı halde inanarak şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ı kutluyorum. Bundan sonraki yıllarda da başarılarının devamını diliyorum. Özellikle Avrupa arenasında yeniden başarılı olmasını ve özlediğimiz, başarılarla dolu o günleri taraftarına yeniden yaşatmasını diliyorum.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!