Moskova Yolu'nda Çeyrek Final


Şampiyonlar Ligi'nde heyecan çeyrek final eşleşmelerinin belli olmasıyla bir kat daha arttı. Kupada yoluna devam eden sekiz dev bugün İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kuralarla eşleşti. Sevilla'yı ikinci turda eleyerek dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe ilk kez çıkmayı başardığı çeyrek finalde Chelsea ile karşılaşacak. İlk maç 2 Nisan'da Kadıköy'de, rövanş ise 8 Nisan'da Londra'da oynanacak.
İkinci tur maçlarının tamamlanmasından sonra DRT23'te açılan anket de kura çekimi öncesi sona erdi. Fenerbahçe'nin çeyrek finalde hangi takımla eşleşmesinin temenni edildiğinin sorulduğu ankette Chelsea hiç oy almadı. Anlaşılan kura sonucu beklentilerin dışında çıktı. Öte yandan sarı lacivertlilere rakip olması en çok istenen takımlar oyların %80'ini eşit şekilde paylaşan Manchester United ve Schalke oldu.
Fenerbahçe'nin bu yıl gerçekleştirdiği başarı oldukça sevindirici. Son iki yılın UEFA kupası ve geçen yılın Süper Kupa sahibi Sevilla'yı elemek kolay bir iş değil. Ancak bundan sonra işler daha zor görünüyor. Bunu rakip Chelsea olduğu için söylemiyorum. Zaten çeyrek finale gelmiş olmanın özellikle böyle başarıların sık yaşanmadığı ülkemizde, oyuncular üzerinde oluşturduğu büyük baskı var. Ayrıca diğer çeyrek finalistler gibi Chelsea de Avrupa'nın en güçlü takımlarından biri. Yakın zamanda Premier Lig'de iki kez şampiyon oldular. Son yıllarda özellikle Mourinho döneminde Avrupa'da iyi yerlere kadar geldiler; fakat bir türlü en büyük kupayı kaldıramadılar. Bu yıl özellikle kulübün sahibi Abramovich takımından artık bu başarıyı bekliyor. Taraftarlar ve oyuncular da kupayı almayı çok istiyor. Takımın kadrosu da zaten yıldızlarla dolu. Şu anda Chelsea için tek dezavantaj menajer Avram Grant'ın tecrübesiz oluşu. Kısacası her ne kadar futbol her zaman sürprizlere açık bir oyun olsa da bu sefer Fener'in işi gerçekten zor. Fenerbahçe ilk maçı sahasında oynuyor olmanın avantajını taraftarının yardımıyla iyi kullanmalı ve mümkünse tek farklı bile olsa gol yemeden galip gelmeli. Belki bu sayede şansını arttırabilir. Ama yine de söylemeliyim ki Fenerbahçe bu yıl kupanın sürpriz takımı ve sürprizler burada bitmemiş olabilir. Bu yüzden Ahmet Çakar gibi olduk olmadık iddialara girmeyin!
Diğer eşleşmeler de belli oldu ve futbolseverleri yine kaliteli maçlar bekliyor. Arsenal ve Liverpool birbirleriyle eşleşti ve üst tura çıkmayı başaran takım FB - Chelsea eşleşmesinin galibiyle yarı finalde karşılaşacak. Yani sarı lacivertli ekip mavileri geçerse karşısında yine bir Premier Lig ekibini bulacak. Diğer eşleşmeler ise şöyle: Barcelona - Schalke (Bir Barça destekçisi olarak bu eşleşmeyi şanslı buluyorum. Força Barça :) ve Roma - Manchester Utd. Bence yarı finale Barça, Manu, Arsenal ve Chelsea (Gerçekçi olursak ama umarım bunda yanılırım.) çıkar. Siz de tahminlerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!