Seçim 2011'e 1 Kala


Uzun ve oldukça sıcak bir seçim propagandası dönemini geride bıraktık. Şimdi söz sandık başına gidecek olan halkta. Az çok herkesin seçim sonucu tahminleri benzer. Sürpriz bir sonuç çıkma olasılığı düşük görünüyor. Yine de seçim heyecanı hakim. Çünkü ufukta yeni bir anayasa beklentisi ve ötesinde Cumhuriyet'in 100. yılı, yani 2023 var.

Birçok seçim anketi sonucu gösteriyor ki AKP açık farkla sandıktan birinci parti olarak çıkacak. Oy yüzdesinin birkaç puan değişmesi muhtemel. Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni bir rüzgar yakalayan CHP'nin oylarını kaç puan arttıracağı ve MHP'nin barajı geçip geçemeyeceği merak ediliyor. Bu üç partiden başka bir siyasi partinin yeni dönemde meclise girmesi beklenmiyor.

Seçim sonuçları, yasaklar kalktıktan sonra an ve an DRT23'te de yayınlanacak. ntvmsnbc'nin hazırladığı seçim 2011 ekranı blogun ana menüsünün hemen altında yer alıyor. Türkiye geneli sonuçları güncel olarak bu ekranda yer alacak. Ekrana tıklayarak ntvmsnbc'nin seçim özel sayfasına ulaşıp daha detaylı verileri değerlendirebilirsiniz.

Bundan bir yıl evvel, Mayıs-Temmuz 2010 döneminde "Erken Seçim Anketi" düzenlemiştim. Ağustos ayında yaptığım değerlendirmede bu anketin sonuçlarını 2011 Genel Seçimi'nin ardından yine ele alıp sonuca bir yıl önceden ne doğrulukta yaklaştığımızı tartışmak istediğimi de yazmıştım. Bu aralar sınavlarla uğraştığımdan bu değerlendirmeyi ne kadar yakın zamanda yapabileceğimi bilmiyorum ama birkaç gün içerisinde bu karşılaştırmayı yazmayı umuyorum.

DRT23 okuyucularının verdiği oylarla şekillenen "Erken Seçim Anketi" sonucunu, "Seçim Anketi Sonucu ve Analizi" başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

2011 Genel Seçimi'nin hayırlı olması temennimle yazımı sonlandırıyorum...

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!