Life Ntv'de


Hayata dair destansı belgesel Life, Mayıs ayında Ntv'de yayınlanacak. Belgeselseverleri heyecanlandıran gelişmeden Ntv'de izlediğim kısa tanıtımla haberdar oldum. İnternette biraz araştırınca harikulade bir yapımla karşı karşıya olduğumuzu anladım. Üstelik bir de sürprizle: Belgeselin Türkçe seslendiricisi Ezel'in dayısı, Tuncel Kurtiz.

BBC ve Discovery Channel'in da aralarında olduğu yapımcı firmaların ortaklığı ve Planet Earth (Yeryüzü) film ekibinin çalışmaları Dünya'nın birçok farklı yerinde yaşayan canlıların hayatta kalma çabalarını anlatan harika bir eser çıkarmış ortaya. BBC Darwin Sezonu'nun bir parçası olarak İngiltere'de yayınlanan belgesel canlıların farklı şartlarda hayata tutunma çabasını konu alıyor. 50'şer dakikalık 10 bölümden oluşan belgesel dizinin çekimleri tamamıyla yüksek çözünürlükte kameralarla yapılmış. 10 milyon £'a mâl olduğu söylenen belgeselin metni ve İngilizce seslendirmesi David Attenborough, müziğinin bestelenmesi ise George Fenton tarafından yapılmış (Planet Earth'te de aynı görevlerle yer almışlardı.).

Yapımın ilk yılı bilimsel araştırmalarla geçmiş. Takip eden üç yıl Yer Küre'nin dört bir yanında gerçekleşen çekimlerle geçmiş. Ekip çekimlerde bazıları televizyonculuk tarihinde ilk kez olmak üzere son teknoloji ürünü ekipmanlardan faydalanmış ve bazı özel teknikler kullanmış. Sonuçta ortaya görselliğiyle göz dolduran, hikayesiyle ilgi çeken bir eser çıkmış. (An itibariyle IMDb puanı 9.4/10)



Belgeselin ABD'deki gösteriminde (Discovery Channel) seslendirmeyi ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey, Latin Amerika'daki gösteriminde ise Kolombiyalı şarkıcı Juanes yapmış. Türkiye'deki gösterimde ise seslendirmeyi Ezel dizisindeki "dayı" karakteriyle büyük beğeni toplayan oyuncu Tuncel Kurtiz yapacak. "Bazen hayat seni öyle zorlar ki yeğenim, yolun başında kimdin unutursun." :)

Life, Mayıs ayında Ntv'de gösterime başlayacak.

3 yorum

Teşekkürler MaFiAMaX. Ben bu haberi yazdığımda henüz ntvmsnbc'de bile belgeselin duyurusu yoktu. Bu yüzden böyle bir link verememiştim. Hızlı habercilik böyle birşey olsa gerek :)

Yanıtla

Bu arada bir güncelleme yapalım: İlk Bölüm 7 Mayıs Cuma 21:00'de NTV'de.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!