Blogger'da Amazon'la Para Kazanma Dönemi


Dünyanın en büyük internet uygulamaları üreticisi ve sağlayıcısı Google'ın blog platformu Blogger, online alış-veriş sektörünün devi Amazon ile ortak bir uygulama başlattı. Artık Blogger yazarları yazılarında Amazon ürünlerine link vererek komisyon kazanabilecekler.

Blogger bugüne değin AdSense ile bloggerların sayfalarına reklam koymalarına olanak veriyordu. Son zamanlarda buna RSS ve Atom ile beslemede de reklam yapma fırsatı ekleyen Blogger'ın son adımı Amazon ürünlerini blog dünyasına taşımak oldu.

Yeni "iştiraki program" sayesinde blog yazarı Blogger arayüzüne dahil araç ile, ilgili Amazon ürününe doğrudan ulaşıp linkini veya linkli resmini yazısına dahil edebilecek. İsterse ürünün resmi, fiyatı ve linkinin yer aldığı küçük pencereyi gönderisine entegre edebilecek. Blog okuyucusu bu link üzerinden Amazon'a ulaşıp ilgili ürünü satın alırsa blog yazarı bu satıştan komisyon kazanacak.

Blogger'da Amazon ürünleri üzerinden para kazanma uygulaması (“Amazon Associates”) henüz çok yeni ve İngilizce Blogger'da kullanıma başlandı. Ancak, bildiğim kadarıyla henüz Türkçe ve diğer dillerde bu uygulama aktif değil. Ne zaman aktif olacağıyla ilgili bir bilgi de mevcut değil. Ancak kısa süre sonra bu reklamcılık uygulamasının diğer diller için de aktif hale getirileceğini sanıyorum.

Detaylı bilgi için Blogger Buzz'un (resmi Blogger duyuru blogu) ilgili yazısına şuradan ulaşabilirsiniz: Blogger Buzz: Blogger integrates with Amazon Associates

Not: Yazı başında kullandığım logoyu ben oluşturdum. (Çok da zor olmadı :) ama güzel olmuş!)

4 yorum

Amerika'da yayın yapan bloglar bu reklam türüyle rahatlıkla para kazanabilir. Türkiye'de ise amazon'dan pek alışveriş yapılmıyor, bu sebeple de para kazanmak hayal gibi bir şey.

Yanıtla

@ MaFiAMaX,

Haklısın. Bence Google, Amazon benzeri yerel sitelerle anlaşmalar yaparak Türkiye gibi ülkelerde de bloggerların bu reklamcılıktan faydalanmasını sağlayabilir. Tabi, bu tür bir reklamcılık bazı soruları da beraberinde getiriyor. Sırf satılsın diye insanlar ürünleri abartılı övebilir veya tek amacı ürün tanıtımı olan bloglar türüyebilir ki bence bu hiç iyi olmaz.

Yanıtla

Hocam bu iş türkiyede tutmaz :) ama güzel düşünulmuş

Yanıtla

@ Navio,

Evet, haklısın. Zaten büyük ölçüde Amerikan pazarı düşünülerek geliştirilmiş bir uygulama.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!