İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi


Dünyanın en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi şimdi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Yaklaşık bir yıldır hazırlıkları sürdürülen İÜ Çocuk Üniversitesi projesi bu yıl hayata geçiyor. Şimdi geleceğin üniversitelileri gençlerimiz hem ilkokul hem de lise öğrencisiyken üniversite kapısından girecek ve belki de geleceklerini yönlendirecekler.

Türkiye'den her yıl Dünyanın En İyi Üniversiteleri listesine girmeyi başaran tek okul olan İÜ dünyadaki sayılı örneklerinden biri olacak çocuk üniversitesi projesi ile hem çocukların bilim ve sanata ilgisini teşvik edecek hem de yetenekli çocukları keşfedip Genç Bilim İnsanı Yetiştirme Projesi'ne dahil edecek. Çocuklar isterlerse 3 haftalık yaz okullarında İÜ öğretim üyelerinden Genetik, Nano Teknoloji, Adli Tıp, Uluslararası Siyaset, Nükleer Fizik, Kriptoloji gibi alanlarda teorik ve pratik eğitimler alabilecekler. İsterlerse yaz okulundan daha kısa süren bilim modülleri ile bir alanda bilgi alabilecekleri gibi yine bilimsel geziler ile farklı bir tecrübe de edinebilecekler (Bilimsel geziler arasında CERN gezisi bile var!). Eğitim sonunda öğrenciler unutulmaz bir tecrübenin yanı sıra katılım sertifikaları ile evlerine dönecekler.

Yaz okullarının kontenjanları sınırlı; sayı 21. Ayrıca bu maliyetli etkinliklerin mecburen bir de ücreti var: 850 TL. Ancak üstün başarılı veya maddi durumu kötü olan öğrenciler için burslar da mevcut.

Bilim öğrencisi olduğum için hemen bilimsel aktivitelerden bahsetmeye başladım; neredeyse sanat programlarını unutuyordum! Koro ve şan, gitar, tiyatro programları İÜ Devlet Konservatuarı'nda verilecek. Sanat programlarının kontenjan ve ücretleri ise değişken.

Bu yazın bir bölümünü eğitimle geçirmek isteyen hevesli çocuklar ve velileri bütün programlar, ücretler ve burslarla ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan bulabilrler:

İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi internet sitesine ulaşmak için buraya tıklayın!

1 yorum :

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!