Yılın On Biri Anketi Başlıyor

UEFA bir kez daha Avrupa'nın en iyi on birinin ve menajerinin belirlenmesi ve ödüllendirilmesi için kolları sıvadı. uefa.com'da 8 Aralık'ta açılacak anketi oylayacak binlerce futbol sever Avrupa futboluna son bir yılda en büyük etkiyi yapan on bir futbolcudan oluşan kendi kadrosunu kuracak. Mevkiilerinde en çok tercih edilen oyuncular yılın on birinde yer alacak ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından ödüllendirilecek.

8 Aralık Pazartesi günü başlayacak ankette 60 aday yer alacak. Adaylar UEFA bünyesindeki yazarlar tarafından 2008 yılında kulüpleri ve milli takımlarına yaptıkları katkı göz önüne alınarak belirlendi. Son on bire kalacak oyuncular ve en iyi koç (menajer veya teknik direktör) ise bu altmış aday arasından futbol severlerce belirlenecek. Oylamaya katılanlar kendilerince en iyi oyunculardan oluşan bir on bir belirleyecek ve en başarılı bulduğu koçu seçecek. 12 Ocak 2009'da oylamanın sona ermesinin ardından en çok oy alanlar belirlenecek ve bir hafta sonra yılın on biri ve koçu UEFA tarafından düzenlenecek törende ödüllerini alacaklar.

Geçen yılki oylamaya 15 milyon kişi katılmıştı ve yılın on birine Iker Casillas, John Terry, Cristiano Ronaldo ve Steven Gerrard gibi yıldızlar seçilmişti. 2007 yılının en iyi teknik adamı olarak ise Sir Alex Ferguson en çok oyu almıştı.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!