Eto'o Efsaneleşiyor

Barcelona'nın yıldız golcüsü Samuel Eto'o takımı adına attığı gol sayısını 111'e çıkararak Barcelona'da tüm zamanların en çok gol atan 10. oyuncusu oldu.

Cumartesi günü oynanan maçta Barcelona Sevilla'yı deplasmanda 3-0 mağlup etti. Messi'nin 2 gol attığı karşılaşmanın ilk golü 20. dakikada Eto'o'dan geldi. Eto'o attığı bu golle Barcelona adına 111. golünü kaydetti ve tüm zamanların en golcü 10. Barça'lısı oldu. Eto'o 10. sırayı Eulogio Martinez ile paylaşıyor. Barcelona tarihinin en golcü futbolcuları sıralamasında zirvede efsane golcü Cêsar 235 golle yer alırken onu 196 golle Kubala ve 130 golle Rivaldo takip ediyor. Gelecek günlerde atacağı 20 golle Eto'o listede 3. sıraya kadar yükselebilir.

Barcelona'daki 5. sezonunda Eto'o muhteşem işler yapmaya devam ediyor. Bu sezon önce 100 gol barajını aşıp sonra sıralamada Asensi (103), Evaristo (105), Zaldúa (107) ve Luis Enrique (109) gibi efsane isimleri geçmeyi başaran yıldız golcü çıktığı 17 maçta attığı 15 golle maç başına 0.88 gibi yüksek bir gol ortalamasına da sahip. Toplamda ise Barcelona forması ile 166 maçta görev alan Eto'o 111 kez meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başardı.

Daha önce ırkçı saldırılar yüzünden İspanya'dan ayrılmayı düşündüğü yönünde haberler çıkan Eto'o'nun adı bu dönemde Fenerbahçe'nin transfer listesinde de gösterilmişti. Geçen sezon menajer Frank Rijkaard ve Brezilyalı yıldız Ronaldinho ile aralarının açık olması da Eto'o'nun Barcelona'dan ayrılacağı yönünde haberlerin çıkmasına sebep olmuş; fakat Rijkaard ve Ronaldinho takımdan ayrıldığı halde Eto'o görevine devam etmişti.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!