UEFA Avrupa Ligi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), aldığı son kararla UEFA Kupası'nda gelecek sezondan itibaren bir dizi değişiklik gerçekleştirecek. UEFA Kupası artık UEFA Avrupa Ligi adını taşıyacak.

UEFA başkanlık seçimlerinden önce, seçildiği takdirde Şampiyonlar Ligi'nde yenilikler yapacağını açıklayan ve daha sonra başkan seçilen Michel Platini söz verdiği gibi yeniliklerle görevini sürdürüyor; ancak bu yenilikler henüz Şampiyonlar Ligi'yle ilgili değil. Avrupa'da kulüpler bazında iki numaralı kupa olarak bilinen UEFA Kupası son yıllarda geri plana düşmüştü. UEFA yetkilileri UEFA Kupası'na kaybetmekte olduğu itibarı kazandırmak için bu şampiyonada bir dizi yeniliği içeren revizyon gerçekleştirme kararı aldı. Alınan bu karara göre öncelikle turnuvanın adı değiştirildi. Gelecek yıldan itibaren UEFA Avrupa Ligi adını alacak olan turnuvanın bordo, turuncu renklerde olan yeni logosu da tasarlandı (bkz. yukarıdaki resim).

Turnuvanın içeriğinde de değişiklikler yapıldı. Buna göre grup aşamasında 4'er takımlı 12 grup olacak ve artık gruplarda takımlar birbirleriyle ikişer kez karşılaşacak. Rövanş maçlarının da oynanacağı gruplarda ilk ikiye giren takımlar, Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takımla birlikte 3. turda mücadele edecek.

Yapılan değişikliklerle ilgili olarak "Beni son derece tatmin eden bu yeni format, UEFA Avrupa Ligi'ne başarılı bir ivme kazandıracaktır," diyen UEFA Başkanı Michel Platini, revizyonla birlikte turnuvaya olan ilginin ve turnuva gelirlerinin artmasını bekliyor.

Öte yandan UEFA yöneticileri bir diğer kararla Avrupa Şampiyonası'nda da değişiklik yapılmasını kabul ettiler. Buna göre 2016 yılından itibaren Avrupa Şampiyonası'na 16 yerine 24 takım katılacak. Bu kararla, daha önce kupa dışında kalan güçlü takımların da katılımıyla şampiyonadaki çekişme ve heyecanın arttırılması hedefleniyor.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!