Moskova'da İngiliz Finali

32 takımla başlayan Şampiyonlar Ligi'nde, zorlu süreci atlatıp finale kadar gelmeyi başaran iki kulüp belli oldu. Biri, bu turnuvada tarihinde ilk kez final oynayacak olan Chelsea; diğeri daha önce Şampiyonlar Ligi kupasını bir kez kazanmış olan Manchester United. Bu final maçı ile kupa tarihinde ilk kez finalde iki İngiliz karşılaşmış olacak.
Yarı final maçlarına göz atarsak, böyle üst düzey bir turnuvada olması gerektiği gibi her iki takım da oldukça zorlandı. Manchester United, Barcelona deplasmanından sıfır sıfırlık beraberlikle ayrıldı. Rövanşta ise Scholes'un tek golü finalisti belirledi. Her iki maçta da topu ayağında daha çok tutan ve daha fazla atak yapan taraf İspanyol ekibiydi. Messi'nin tüm çabalarına rağmen iyi organize olan Manu savunmasını geçmeyi başaramadılar ve yüz seksen dakikada gol bulamadılar. Manchester ise özellikle Nou Camp'taki mücadelede pasif oyunu ve defansif yanıyla öne çıktı. İlk dakikalarda bir penaltı kaçıran Cristiano Ronaldo tüm maç boyunca bir kaç estetik hareketten fazlasını sahaya koyamadı. Fakat, Ronaldo ikinci maçta kendisinden bekleneni verdi ve oldukça etkili oynadı. Barcelona karşısında bir hayli zorlanmasına rağmen finale yükselen taraf olmayı başaran Manchester United bu kupayı daha önce 1998-1999 döneminde müzesine götürmüştü.
Yarı final de iki İngiliz'in mücadelesine sahne oldu. Premier Lig'te şampiyonluğun güçlü adaylarında Chelsea, 2005'te İstanbul'da kupayı kaldıran Liverpool ile karşılaştı. Anfield Road'taki ilk maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Rövanşta da ilk 90 dakika 1-1'lik skorla tamamlanınca maç uzadı. İlk gol 98' de Frank Lampard'ın penaltı atışıyla geldi. 105' te Didier Drogba farkı ikiye çıkardı. Ryan Babel'in 117' de kaydettiği gol Liverpool'a yetmedi. Böylece Chelsea, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi.
Turnuvada final maçı 21 Mayıs Çarşamba günü Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda oynanacak ve Avrupa futbolunun en iyi kulübü bir kez daha belli olacak. Premier Lig'te son iki haftaya eşit puanlarla giren ve şampiyonluk mücadelesi veren Chelsea ve Manchester United'ın futbol savaşı bu final ile Şampiyonlar Ligi arenasına da taşınmış olacak.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!