Ronaldinho Bilmecesi

Futbolcu olmanın zor yanlarından biri, başarılı olduğunda ve çok para kazandığında kendini bazı şeylerden uzak tutabilmektir. Ne olursa olsun şımarmamak, gece hayatında aşırıya kaçmamak gibi hususlarda dikkatli davranmayan futbolcu hem kondisyon hem de zihinsel uyum problemleri yaşamaya başlar.
Bir döneme damgasını vuran, muhteşem futbol yeteneği olan Ronaldinho da buna benzer sorunları geçmişte Paris Saint-Germain'de oynadığı dönemde yaşamıştı. Barcelona ile bu sorunlarını atlatmayı başardı ve Katalan ekibinin formasını giydiği dönemde La Liga şampiyonluğunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde kupaya ulaştı. Aynı dönemde FIFA tarafından üst üste iki kez dünyada yılın en iyi futbolcusu seçildi. Bu dönemde oynadığı futbolla tüm futbolseverlerin beğenisini kazandığı gibi Barcelona'nın marka değerine de büyük katkıda bulundu.
Ancak ne yazık ki futbolda son birkaç yıla damgasını vuran futbol cambazı Ronaldinho yine benzer sorunlarla karşı karşıya. Sezon başından beri sakatlığı olmamasına rağmen ilk on bire alınmadığı maçlar oldu. Kendisinden beklenileni veremeyen Ronaldinho son olarak Barça'nın Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde Schalke deplasmanına götürülmedi. Gece hayatına düşkünlüğüyle tanınan Ronaldinho'nun teknik direktör Frank Rijkaard'la da arası açık. Brezilyalı yıldızın sezon sonunda Barça'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Sezon başında adı Chelsea ile anılan ve 70 milyon Euro'ya iki takım yöneticilerinin anlaştığı ve yıldız oyuncunun gelecek sezondan itibaren Chelsea forması giyeceği yönünde haberler çıkan Ronaldinho'nun hangi takıma transfer olcağı merak konusu. Bir süre önce İspanyol Marca gazetesine konuşan vatandaşı Roberto Carlos, takımı Fenerbahçe'nin Ronaldinho'yu almak istediğini, başkan Aziz Yıldırım'ın bu transfer için gerekirse 90 milyon Euro ödemeye hazır olduğunu söylemişti. Son zamanlarda çıkan haberlere göre ise Ronaldinho'nun erkek kardeşi ve menajeri, İtalya'nın Milano kentinin iki takımı Milan ve Inter ile görüşüyor. Inter'in Ronaldinho'ya karşılık bir başka Brezilyalı futbolcu Adriano'yu takas etmek istediği de çıkan haberler arasında.
Ronaldinho yetenekli bir futbolcu ve eğer toparlanmayı başarırsa gideceği takıma çok şey katabilir. Ancak şu anki durumunda bir düzelme olmazsa transfer olacağı takım için ancak mali külfet anlamına gelir. Kısacası Ronaldinho'yu transfer etmek büyük bir risk. Bir Barcelona destekçisi (Bu ifadeyi kullanıyorum çünkü taraftarı olmak ile sempati duymanın farklı olduğuna inanıyorum.) olarak, Ronaldinho'nun eski formuna kavuşmasını ve yoluna, başarılarına bu forma ile kaldığı yerden devam etmesini istiyorum. Ancak takımdan ayrılacak olursa da gittiği yerde yeniden başarılı olmasını temenni ediyorum. Çünkü benim için öncelikli olan futboldur; sonra takım gelir.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!