Devler Liginden Haberler


7 Dev Belli

Şampiyonlar Ligi heyecanı devam ediyor. Dün gece kupada oynanan üç maçın sonucunda çeyrek finale çıkan üç takım daha belli oldu. Salı gecesi maçlarında Sevilla'yı penaltılarla geçen Fenerbahçe'nin yanı sıra Barcelona, Arsenal ve Manchester United üst tura çıkan ilk ekipler oldu. Çarşamba gecesinde ise üç çeyrek finalist daha belli oldu. İlk maçta Yuananistan'da golsüz berabere kalan Chelsea ve Olympiakos dün gece Stamford Bridge karşı karşıya geldi. Chelsea ilk golünü henüz 5. dakikada Ballack'la buldu. Olympiakos'un gol atamadığı gecede Chelsea'nin diğer golleri 25' te Lampard ve 48' de Kalou'dan geldi. Böylece ikinci turda yer alan üç İngiliz takımı da çeyrek finale yükselmeyi başardı.

İlk maçta Roma'ya 2-1 yenilen Real Madrid dün geceki maçta da aynı skorla yenilerek kupaya veda etti. Şampiyonlar Ligi'nin efsane golcüsü Raul'un Madrid'in tek golünü kaydettiği gecede İtalyan ekibinin golleri ise Taddei ve Vucinic'ten geldi.

Halil Altıntop'un takımı Schalke ilk maçta 1-0 mağlup etmeyi başardığı 2004 şampiyonu Porto ile Dragao'da karşılaştı. Porto 86' da Lisandro ile golü buldu ve maç uzatmalara kaldı. Uzatma dakikalarında da gol gelmeyince penaltılara geçildi ve Schalke kalecisi Neuer'in devleştiği dakikaların sonunda üst tura çıkan Alman ekibi oldu.

14 Mart'ta Kuralar Çekilecek

Devler liginin çeyrek finalist yedi takımı belli oldu. Milan ile aynı stadı paylaşan İnter haftaya (11 Mart Salı) evinde Liverpool'u ağırlayacak ve sekizinci takım da belli olacak. İlk maçta Liverpool 2-0 galip gelmişti.

Kuralar 14 Mart'ta Nyon'da (İsviçre) çekilecek ve ilk maçlar 1-2 Nisan, ikinci maçlar 8-9 Nisan'da oynanacak. Kuaralarda aynı ülkenin takımları eşleşebilecek. Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri ise şunlar: Barcelona, Manchester Utd., Arsenal, Schalke, Roma, Chelsea ve Liverpool veya İnter.

Messi Çeyrek Finalde Yok

Barcelona'nın genç yeteneği Messi Salı gecesi oynanan Celtic maçının 38. dakikasında sakatlanarak yerini Henry'e bırakmıştı. Sezonun başında bir ay sahalardan uzak kalmasına neden olan sakatlığındaki gibi yine sol baldırından sakatlanan genç yıldızın 6 hafta oynayamayacağı açıklandı. Barcelona'nın son yıllardaki başarılarında büyük pay sahibi olan Arjantinli oyuncu Nisan ayının ilk iki haftasında oynanacak çeyrek final maçlarında forma giyemeyecek.

Mourinho Yakında Dönecek

Porto'yu ligde ve Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon yaparak ününü duyuran Portekizli teknik adam Jose Mourinho sezon başında Chelsea'deki görevinden alınmıştı. Mourinho basına yaptığı açıklamada gelecek yıl İtalya veya İspanya'da görev almak istediğini söyledi. Mourinho'nun İnter takımının başkanıyla görüştüğü yönünde haberler yapılmıştı; ancak kendisi bu haberleri yalanladı. Mourinho'nun Barça'da teknik direktörün tercümanıyken bu işe başlamış olması ve kendisinin Barcelona'nın menajerliğini yapmak istediği yönündaki eski haberleri hatırlayacak olursak ve Barça'nın geçen yıl şampiyonluğu kaçırdığını göz önüne alırsak İspanya'daki adresi Katalanlar olacak gibi görünüyor. Rijkard bu yıl da takımını şampiyon yapamaz ve Avrupa'da finale taşıyamazsa gelecek yıl yerini Mourinho'ya bırakabilir. İtalya'daki adres olarak da Milan öne çıkıyor. Avrupa'daki ligler bittikten ve Euro 2008 sonuçlandıktan sonra durum netleşecektir. Portekizli çalıştırıcının gideceği takıma çok şey katabileceğini düşünüyorum.

Öte yandan Jose Mourinho gelecekle ilgili planlarını da anlattı. İspanya veya İtalya'dan sonra İngiltere'ye geri dönmek istediğini anlatan menajer son olarak ülkesi Portekiz'in milli takımını çalıştırmak istiyor.

2 yorum

site yöneticisi sana sesleniyorum.bildiğim kadarıyla galatasaraylısın.bizim fenerbahçemize öyle (umarm tur atlar gibi) sahte temennilerde bulunma......olm assagı yukarıda kim oldugumu biliosn

Yanıtla

aşağı yukarı kim olduğunu da biliyorum:) "sizin" fenerinize gerçekten içten temennide bulundum.
nerdeyse fenerli olduğuna ben de inanıcam. yoksa gerçekten fb'li oldun da bizim mi haberimiz yok.
"Oluuum! bu çocuğun fenerli olacağı da aşağı yukarı belliydi ha. Erkek dediğin kırılır, parçalanır; ama asla dönmezzzz. :):)

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!