Şampiyonların Savaşı Devam Ediyor

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur rövanş maçlarından ilk dördü dün gece oynandı. Böylece çeyrak finalde yer alacak 8 takımdan 4'ü belli oldu. Temsilcimiz Fenerbahçe'nin yanı sıra Arsenal, Barcelona ve Manchester United üst tura çıkmayı başaran takımlar oldu.

FB'nin Avrupa Yılı
Bu yıl Fenerbahçe Avrupa kupaları tarihindeki en başarılı yılını yaşıyor. Daha önce Şampiyonlar Ligi'ne dört kez katılan sarı lacivertliler gruplardan çıkmayı başaramadılar. Ancak bu yıl başta teknik direktör Zico'nun katkılarıyla FB grubunda 11 puan toplayarak Türk takımları arasında Şampiyonlar Ligi 1. grubunda en çok puan toplayan takım ünvanını kazandı. Sarı kanaryanın 2. turda rakibi son iki yılın UEFA Kupası şampiyonu ve Avrupa'nın en iyi takım oyunu sergileyen ekiplerinden biri olan Sevilla'ydı. İlk maçta evinde 3-2 galip gelen FB, dün gece oynanan ikinci maçta İspanya'da Sevilla'ya normal sürede 3-2 yenildi. Toplamda 5-5 olan skor maçı uzatmalara taşıdı. Ancak iyice yorulan futbolcular uzatma dakikalarında gol bulamayınca karşılşma penaltılara kaldı. Maçın ilk on dakikasında kalesinde gol gören Volkan penaltılara hırslı başladı ve üç penaltıyı kurtardı. Böylece penaltı atışlarında 3-2 üstünlük sağlayan Fenerbahçe çeyrek finale çıkarak tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Türk futbolunu da temsil eden sarı lacivertlilerin başarısı benim gibi başka takımların taraftarı olan diğer Türkleri de sevindirdi.

Şampiyona Yakışmadı
Dün geceki karşılaşmalardan bir diğerinde son şampiyon Milan evinde Arsenal'i konuk etti. Emirates Arena'daki ilk maç golsüz bitmişti. Dünkü maçta da son dakikalara kadar gol atılamadı. Evinde kötü bir performans sergileyen Milan'da Kaka takımını ateşlemeye çalıştı ama balşarılı olamadı. Fabregas'ın performansıyla genç yeteneklerden oluşan Londra ekibi 84' ve 90' da nihayet gol bularak karşılaşmayı 2-0 kazandı. Bu skorla son şampiyon Milan elenirken 2006'da ilk kez final oynayan Arsenal bir kez daha finale çıkmaya bir adım daha yaklaştı.

2. Tur Heyecanı Devam Ediyor
Barcelona ise deplasmanda 3-2 mağlup ettiği Celtic karşısına Camp Nou'da rahat çıktı. Xavi'nin tek golüyle Barça, Celtic'i eledi. Gecenin diğer maçında Manchester United evinde Lyon'u ağırladı. İlk maçta deplasmanda 1-1 beraber kalmayı başaran kırmızı şeytanlar rövanşta da tek gol attılar. Böylece Manu çeyrek final biletini aldı.
Bu gece de üç karşılaşma oynanacak ve en iyi sekizin yedisi belli olacak. Son maç ise haftaya İnter ile Liverpool arasında oynanacak. Milan ile aynı stadı kullandığı için İnter bu heyecanı bir hafta geç yaşayacak.

Liverpool Yalnız Yürümüyor
"You'll never walk alone" (Asla yalnız yürümeyeceksin) sloganıyla tanınan İngiliz ekibi Liverpool gerçekten de yalnız yürüyemiyor. Geçen yıl kulübü satın alan Amerikalı iş adamları Tom Hicks ve George Gillet'in takımı satacağı yönünde haberler var. Mortgage kriziyle zor duruma giren Amerikalı ortaklardan Gillet, sahibi olduğu %50 kulüp hisselerini satmak üzere Dubai International Capital şirketi icra kurulu başkanı El-Ensari ile görüşüyor. Dubaili iş adamı ve Liverpool taraftarı El-Ensari de görüşmeyi doğruladı. Ancak Tom Hicks'in kendi hisselerini satmak niyetinde olmadığı söyleniyor. Satış gerçekleşirse Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Liverpool el değiştirmiş olacak. Anlaşılan Liverpool yalnız yürümüyor ama birlikte yürüdüğü kişiler yıllardır takımı bu sözle destekleyen İngiliz taraftarlar değil, para babası yabancı yatırımcılar.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!