The OC

Yakın zamanda The OC hakkında bir yazı hazırlayacağıma dair söz vermiştim. Hemen belirtmek gerekirse şahsi olarak gençlik dizilerini pek sevmem ama bu kadar tutulmuş bir dizide demek ki insanların sevdiği bir şeyler var.
The OC (Orange County), California'daki aynı adlı yerleşim biriminde bir grup genç ve onların aileleri etrafında geçen olayları anlatan drama ve komedi unsurları içeren bir gençlik dizisi. Her ne kadar gençlik dizisi olsa da her yaş grubundan izleyicileri var. Orange County genel olarak yüksek gelir grubunda insanların yaşadığı bir yerdir. Burada herkesin düşündüğü zengin, kusursuz hayatların ötesinde gerçek hayatta herkesin yaşadığı gibi sorunlar ve güzel olaylar bir arada yaşanmaktadır. Gençlerin ailelerinden gizlediği hikayeleri ve ailelerin de çocuklarından sakladığı şeyler vardır. The OC'de işte bu aileler (Cohen, Cooper, ve Nichol aileleri) ve Ryan Atwood'un OC'de değiştirdiklerinin hikayesi anlatılıyor.
Dizi ilk kez 5 Ağustos 2003'te yayınlanmaya başladı ve FOX'ta süren 4 sezon, 92 bölümlük heyecan 22 Şubat 2007'de The End's Not Near, It's Here ("Son yakında değil, o burada," anlamına gelen bölüm adını çok beğendim) adlı bölümle son buldu. Ryan, Seth, Marissa, Summer, Jimmy, Caleb, Julie gibi karakterlerin ön planda olduğu dizinin yapımcısı Josh Schwartz. 50'den fazla ülkede gösterilen dizi ülkemizde ise Cnbc-e ekranlarında yayınlandı.
Tema müziği California (Here We Come) (Phantom Planet tarafından) olan dizide pek çok grup müzikleriyle kendini tanıtma fırsatı buldu. Oyuncular ise dizi sayesinde şöhrete kavuştular ve yeni yapımlarda yer bulma fırsatını yakaladılar.
The OC bitti ama yaptığım araştırmada OC izleyicileri için tavsiye edilen iki diziye rastladım: One Tree Hill ve Newport Harbor: The Real Orange County. İkincisi biraz tartışmalı bir dizi. MTV'de devam eden dizi adında olduğu gibi içeriğinde de The OC'nin izlerini bir hayli taşıyor ve bu nedenle bazı yasal problemler yaşanmış ve yanlış anlamadıysam dizinin geçtiği yer değiştirilerek bu sorunlar aşılmaya çalışılmış. Her ne kadar özgün olmadığı için suçlansa da dizi hala gösterilecek kadar reyting alıyor. Dizi, Orange County'de yaşananları The OC'den daha açık ve gerçekçi yansıtmak iddiasında.
The OC'yi izlememiş biri olarak böyle bir yazıyı hazırlamaya çalıştım. Yazıda bir hata varsa affola! Umarım yazıyı Summer'ı beğendiğiniz kadar olmasa da beğenmişsinizdir :)

2 yorum

Paylaşım için sağol The O.C gerçekten harika bir dizi=)

Yanıtla

Sen de sağol, yorumunla fikrini paylaştığın için.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!