Best TV Series Award Goes To...

Tema değişikliğine gittiğim için önceki anketleri normal bitiş sürelerinden önce durdurmak durumunda kaldım. Anketlerin son halinin resmini aldım ve burada yayınlıyorum.
Birinci anket En İyi Dizi Hangisi adlı yazımla ilgiliydi. Anket sonucunda bu ünvanı elde eden iki dizi oldu: Lost ve The OC. Her ikisi de anket sürecinde sekizer oy alarak zirveye yerleşti. Bu iki diziyi üç oyla Prison Break ve tek oyla Heroes takip ediyor. Anketteki diğer dizilerse hiç oy alamadı. Sanırım drt23'ün daha çok takipçisi olsaydı anket daha çekişmeli geçerdi. Umarım ileriki anketlere katılım daha çok olur. Ama sonuç olarak drt23 okurlarının tercihi Lost ve OC oldu.
En İyi Dizi Hangisi yazımın yorumlar kısmında anketler devam ederken önde giden The OC için "Eğer OC anket birincisi olursa onun hakkında bilgi vereceğim," demiştim. Bu sözümü tutuyorum ve kısa süre sonra The OC hekkında bir yazı yayınlayacağım.
Gel gelelim ikinci anketimize. 2010 yılında sonlanacak Lost her bölümde izleyicisinin aklını karıştırmaya devam ediyor. 4. sezon itibariyle bazı sorulara cevap vermeye yaklaşan dizi yine de daha cevaplanmamış çok sayıda soruya sahip. Lost hayranlarının kurdukları sitelerde ve dizinin resmi sitesinde izleyicilerin diziyle ilgili ortaya attıkları teoriler de diz boyu. Doğrusu insanlar diziden ziyade bilimsel bir konuya kafa yormuş olsa bu topluluk şimdiden Nobel almış olurdu.
Acaba şimdiye kadar bu kadar ilgi gören dizi bittiğinde izleyiciler "Vay be ne diziydi!" mi diyecekler; yoksa "Adamlar batırdılar be!" şeklinde serzenişlerde mi bulunacaklar? Anketimizin sonucuna bakılırsa umut veren bir tablo ortada ama hemen belirtmek lazım hayal kırıklığı sonucu da oransal olarak azımsanamaz. Yine de bekleyip, pardon izleyip göreceğiz :)
En iyi dizi anketine 20, Lost finali anketine ise 15 oy kullanıldı. Oy kullananlara teşekkür ederek yazımı tamamlıyorum.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!