Kabuk Değişimi


2008 yılının başlarında DRT23'ü açtığımda ve blog dünyasına adım attığımda beni en çok heyecanlandıran şeylerden biri de blogların tasarımıydı. O zamanlar kodlamadan hiçbir şey anlamıyordum ve hatırlayacağınız gibi internette bugün olduğu kadar çok çeşitli hazır Blogger teması da henüz yoktu. Birkaç hazır temayı kullandıktan sonra fark etmiştim ki istediğim gibi bir hazır tema bulamayacaktım. Bunun üzerine epey bir çalışıp ve biraz deneme yanılma usulü kodlamayı çözmeye uğraşarak çok beğendiğim bir tema üretebilmeyi başarmıştım. SumTech ismini verdiğim bu temayı kullanmaya başladığımda heyecanla bir tanıtım/duyuru yazısı yazmıştım. ("SumTech'li DRT23" başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.) 2009 yılının güzel bir bahar gününde SumTech'i kullanmaya başlamıştım ve o günden sonra da pek çok yenilik ekledim ve düzenlemeler yaptım. Tasarımını ve işlevselliğini o kadar beğendim ki bir daha yıllarca temayı değiştirmeyi düşünmedim. Ancak aradan geçen zaman yenilik beklentisi getiriyor. Belki de gözler güzel olandan bile sıkılabiliyor. Acaba olur da SumTech'in yerini alabilecek bir şeyler bulabilir miyim diye vakit bulduğumda Blogger tema sitelerini dolaştım. Aynı zamanda aklıma gelen birkaç tasarım fikrini Lab23 ve Beta23 adlı deneysel bloglarımda denedim ama bir türlü daha iyisini yapamadım. Vazgeçtim ama ara ara yine göz gezdirdim tema sitelerine. Ve nihayet tasarım olarak beğendiğim ve geliştirip modifiye edebildiğim bir tema çıktı karşıma. Kang Ismet tarafından hazırlanan Zikazev temasını aldım ve Türkçeleştirmek, bazı detayları düzenlemek ve birkaç şey eklemek ile kullanıma hazır hale getirdim. Araya birçok şey girdiği için aslında bir aydan uzun süredir son halini verip yayına koymak için bekliyordum. Ve 1 Haziran 2014 itibariyle DRT23 yeni görünümüyle okurlarının huzurunda!

 
 
Asla unutamayacağım emektar SumTech temamın son halinden bir ekran görüntüsünü de bu yazıda paylaşmak istedim. Tam 5 yılı aşkın süredir bloğuma her baktığımda gördüğüm ve artık hem benim hem de okurların DRT23 ile eşleştirdiği emektar temama veda etme yazısı bu yazı aynı zamanda.
 
Yeni temayla ilgili görüşlerinizi paylaşmayı ve bir süreliğine açık olacak temayla ilgili ankette temaya puan vermeyi unutmayın!

5 yorum

Çok beğendim. Renklerin uyumu çok güzel. Yorum formu ayrıca çok güzel!.

Değişiklik iyidir. Heyecan katar.

Yanıtla

Vuuuu. Yorumu gönderdikten sonra, sayfanın yavaşca aşağı kayıp, yaptığım yoruma odaklanması da güzel.

Yanıtla

Teşekkürler. Bir önceki temada olduğu gibi yine beyaz/gri - mavi renk kombinasyonu olmasını istedim. Bence de güzel bir renk uyumu. Bir de yıllarca DRT23 ile özdeşleşen bu renklerden birden bire uzaklaşmak da iyi olmazdı zaten. Logoyu da yeni temaya göre dokusal olarak değiştirdim ama o da temelde aynı. Yorum forumunu ben de beğendim ve bu yeni temada yazdığım ilk yorum. Bahsettiğin efekti ben yeni göreceğim yani :)

Yanıtla

Türkçe karakter sorunu dışında çok güzel ve kullanışlı bir tema. Belki ubuntu font işinize yarayabilir.
Hayırlı olsun.

Yanıtla

Teşekkür ederim, İsa Yaşa! Yeni temanın beğenilmesi çok güzel. Umarım Türkçe karakterlerle ilgili sıkıntıyı da yakın zamanda çözerim.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!