5 Yılın Trafik Raporu

5 Şubat 2008'de yayına başlayan blogum DRT23'ün 5. yılı geride kaldı. Blog dünyasında öne çıkan bloglardan biri olmasa da birçok okuyucuya ulaşan DRT23, düşüncelerimi ve duygularımı paylaştığım güzel bir platform oldu. Burada yeni insanlarla tanıştım ve onların bloglarını okudum. Bu arada DRT23 de kendine birçok internet gezginini çekmeyi başardı. Reklam almayan ve reklam vermeyen, karşılıklı link paylaşımı olayına pek girmeyen DRT23, popüler yazılar yerine kendi tarzında yazılar barındırdı. Yine de nacizane bir kitleye hitap etmeyi başardı. İşte bu yazıda, geride kalan 5 yıl itibariyle ne gibi istatistikler oluştuğunu okuyucuyla paylaşmak istedim.
 
DRT23, geride kalan 5 yılda 100 binden fazla ziyaretçi tarafından gezildi, okundu.
 
 
Beklendiği gibi ziyaretçilerin büyük çoğunluğu Türkiye'dendi. Ancak dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinden birileri belki karşılaştıkları dili anlayamadıysa da DRT23'e uğradı. Yukarıdaki tabloda ilk 10 ülke var. 501 kişininse nereden geldiği belli değil!
 
Ziyaretçilerin %67'si internette birşeyler ararken DRT23'e ulaştı. Hepsi aradığını buldu mu bilemiyorum ama bir kısmının sonra tekrar bu bloga döndüğünü düşünüyorum.
 
DRT23'te yer alan yüzlerce sayfa 160 binden fazla kez ziyaret edildi. Ziyaretçiler bu sayfalarda ortalama bir buçuk dakikalarını geçirdi ki bu 4 bin saatten fazla toplam süreye denk geldi.
 
Ana sayfayı dahil etmezsek, en çok okunan içerik "Bilinçaltı" yazı dizisinin 3. yazısı olan "Subliminal Reklamcılık" oldu.
 
Daha birçok içeriğin paylaşıldığı, birçok ziyaretçinin katıldığı nice beş yıllara...

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!