Sihrin Gizemleri Çözülüyor

 
Sahne gösterilerinin en etkileyicilerinden biri hiç şüphesiz sihir (ya da illüzyon) gösterileridir. Her ne kadar mantıklı bir açıklaması olduğunu bilsek de bazı sihirbazlık gösterileri bizi öylesine şaşırtır ki neredeyse sihirbazın büyü yaptığını düşünürüz. Sihirbaz, asistanını ya da daha da etkileyicisi seyircilerden bir gönüllüyü ikiye ayırır, havada uçururuz, kaybedip geri getirir. Sonra bunu nasıl yaptı diye düşünürüz de bazılarını açıklamak mümkün değil gibidir. İşte bu sıradışılık ve merak unsuru sihirbazlığı farklı bir gösteri türü yapar. Bu yüzdendir ki yüz yıllardır dünyanın birçok yerinde ister tiyatro sahnelerinde, ister sirklerde ya da televizyonlarda sihir gösterileri her zaman ilgi çekmeyi başarmıştır.
 
Ben de sihir şovlarını çok severim. Ama şu kartlı olanlar filan o kadar hoşuma gitmez. Daha gösterişli olanları benim ve eminim çoğu kişinin favorisidir. Geçen günlerde internette yaptığım aramalar sonrası gördüm ki Criss Angel son zamanlarda dikkat çeken ünlü bir sihirbazmış. Bir zamanlar ülkemizde de gösteri yapan David Coperfield kadar ünlü değil belki ama epey yetenekli biri. YouTube'da birkaç numarasını izledim ve hayrete düştüm. "Bu adam insan olamaz!" gibi düşüncelere kapılıyorsun izlerken. Şimdi, önce aşağıda kendisinin birkaç videosunu paylaşacağım. Eminim ilginizi çekecektir. Sonra konuşmaya devam edeceğiz.
 
İlk gösteride, Criss boynuna bir zincir doluyor ve izleyicilerden ikisi zinciri iki ucundan tutup hızla çekiyor. Tabi ki Criss boğulup ölmüyor :)
 
 

Bu şovda ise Criss bir çatıdan diğerine, izleyenlerin hayret dolu bakışları altında uçuyor; evet bildiğin uçuyor!

 
Nasıl, güzel gösteriler ama değil mi? Eminim izlerken doğal olarak bu adam bunu nasıl yapıyor diye düşündünüz. Ben de öyle düşündüm ve harekete geçtim. Televizyonda bir yerlerde eskiden tanıdığım bir yüzle, daha doğrusu bir maskeyle karşılaştım bu aramaların sonucunda. Kendisi "Maskeli Sihirbaz" (The Masked Magician) olarak biliniyor ve Amerika'da yayınlanmış "Magic's Biggest Secrets Finally Revealed" ("Sihrin En Büyük Gizemleri Nihayet Çözülüyor" gibi çevrilebilir) adlı bir program yapmış. YouTube'da kendisinin bu programından birçok video bulmak mümkün. Biraz araştırınca Maskeli Sihirbaz'ın, Criss Angel'in yukarıda izlediğiniz gösterilerinin sırlarını da açıkladığını gördüm.
 
İşte, aşağıdaki bölümde Maskeli Sihirbaz yukarıda izlediğimiz iki numaranın nasıl yapıldığını gözler önüne seriyor.
 
 
 
Evet, görüldüğü gibi her sihir numarasının bir sırrı var. Elbette bu sırrı çözmek zorlaştıkça hayret ve gösteriden alınan zevk artıyor. Dolayısıyla insan bu iyi numaraları düşünüp bulan sihirbazlara saygı duyuyor.
 
İşte, aşağıda açıklanması zor başka bir illüzyonun videosunu paylaşıyorum. Amerika'nın "Yetenek Sizsiniz Türkiye" versiyonu olan "America's Got Tallent"ta yer alan numara hayret verici.
 
 
 
Eminim Maskeli Sihirbaz'ın açıkladığı daha birçok sihirbazlık numarası vardır ama yukarıdakinin onlardan biri olup olmadığını bilmiyorum.

2 yorum

Chris Angel'ı geçen senelerde Aref meşhur olduğunda duymuştum. Aref'i ona benzetiyorlardı. Yalnız, son videodaki gösteri çok iyi.

Yanıtla

Kişinin Zaten Bacakları Yokk! Ekip İşi, Berkemal...

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!