Microsoft Logosu 25 Yıl Sonra Değişti

Microsoft logo tarihi, yeni Microsoft ve Windows 8 logoları
Bilgisayar deyince ilk akla gelen marka hiç şüphesiz Microsoft ve milyarlarca insanın bilgisayarlarında kullandığı işletim sistemi Windows. Birçok Windows ürününden sonra son olarak Windows 8 yakın zamanda piyasaya sürülecek. Bildiğim kadarıyla deneme sürümünü ücretsiz indirip deneyebiliyorsunuz. Microsoft, Windows 8 ile yeni bir başlangıç yapma ümidi taşıyor. Şimdiye kadar kullandığımız tüm Windows ürünlerinden farklı bir arayüz ile kullanıcıların beğenisine sürülecek olan Windows 8 ile masaüstü bilgisayarlardan ziyade mobil araçlar (özellikle dokunmatik ekran) baz alınarak hazırlanmış gibi duran Windows 8, Windows 7'nin yerini alır mı yoksa Vista gibi vasat mı kalır bekleyip göreceğiz.
 
Microsoft, Windows 8 ile birlikte bu sonbaharda Windows Phone 8, yeni Xbox servisleri ve yeni Office'i de pazara sunacak. Şirket tarihinin en heyecanlı dönemlerinden birine girilirken, Microsoft 25 yıllık logosunu da değiştirdi. Yazının başındaki resimde önceki tüm Microsoft logolarını ve en yeni logoyu görebilirsiniz. Ayrıca Windows 8 için hazırlanan azur mavisi logo da yukarıda görünüyor.
 
25 yıllık logonun değiştirilmesi ticari olarak doğru bir adım mıdır bilemiyorum ama Microsoft yöneticilerinden Jeff Hansen, dünya genelinde hergün bir milyardan fazla insanca kullanılan Microsoft ürünlerinin yaşattığı deneyimin Microsoft markası için logo ve ürün isimlerinden daha önemli olduğunu söylüyor.
Microsoft Silverlight logosu
Yeni logoyla ilgili ilk eleştiriler ise iki yönlü: Bazı insanlar yeni logoyu olması gerekenden çok sade ve basit bulurken, diğerleri sadeliğin yerinde olduğu görüşünde. Kendi adıma konuşursam, ben yukarıda resmini paylaştığım Microsoft Silverlight'ın logosu gibi daha gösterişli ve orijinal logoları seviyorum.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!