DeLorean Geleceğe Dönüyor


Otomobil sadece ulaşım ihtiyacını gidermek için kullanılan basit bir maikneden öte, sahibinin tarzını ve zevklerini de yansıtan bir araç aslında. Şu an bir otomobil satın alacak olsaydım ve tabi yeterince param da olsaydı, ntvmsnbc'deki şu haberi (Haberi görmek için buraya tıklayın!) gördükten sonra DMC DeLorean'ı alırdım herhalde. Geleceğe Dönüş ("Back to the Future") filmleriyle dünya çapında tanınan bu otomobil, tasarımıyla devrinin diğer araçlarından ayrılıyor. Metal kasası, sportif dizaynı ve kanat gibi yukarı doğru açılan kapılarıyla çok dikkat çekici, şık bir tasarıma sahip.

Habere göre bu aracın üreticisi olan DMC firması gelecek yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde DeLorean'ın elektrik motorlu versiyonunu satışa sunacakmış. Sanırım aracın iç veya dış dizaynında herhangi bir değişiklik olmayacak. 100 km hıza 4.9 saniyede çıkabilen aracın maksimum hız sınırı ise 200 km/saat. 3 buçuk saatlik şarj ile 160 km yol almak mümkün olacakmış.


Yukarıdaki video History Channel'ın DMC firması ve DeLorean aracıyla ilgili kısa belgeseli. Belgeselde de bahsedildiği gibi firmanın hızlı yükselişi çok kısa sürüyor. Bildiğim kadarıyla satılan tek modelleri de Geleceğe Dönüş filmlerinde boy gösteren DMC-12. DMC firması, çağa ayak uydurup elektrik motoruyla donatarak DMC-12'yi yeniden piyasaya sürüyor. Ne kadar kazanç sağlayacaklarını kestirmek zor ama DMC-12'yi gerek Geleceğe Dönüş serisi sonrası tanıyıp sevenler gerekse üretildiği zaman görüp hayran olanlar için bu araca sahip olmak için iyi bir fırsat.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!