5 Dakikada Amerika'yı Dolaşın!


Birçok kişi gibi benim de hayalimde umarsızca Dünya'yı dolaşmak var. Özellikle de ABD'yi gezmek isterdim. Filmlerden, dizilerden aşina olduğumuz yerleri dünya gözüyle görebilmek güzel olurdu. Oldukça büyük ve çeşitlilik gösteren coğrafyası ve birçok ünlü şehriyle ABD gezmek için ideal bir ülke. Şimdilik benim için bu hayaller yakın olmasa da birçok kişi ABD yol turu yapıyor. Amerika'da üniversiteden mezun olduktan sonra ülkesini karayolundan gezen birçok kişi varmış. Bunlardan biri olan Brian DeFrees fotoğrafçılığa duyduğu ilgiyi ABD yol gezisiyle birleştirip "USA Road Trip 2011 Timelapses" projesine imza atmış. DeFrees şimdi yol boyunca derlediği fotoğrafların belli zaman aralıklarıyla peşpeşe görüntülenmesinden elde ettiği videoları, fotoğraflarını ve tecrübesini internet sitesi üzerinden meraklılarla paylaşıyor (


DeFrees aracının ön camından yola bakan kamerasının her beş saniyede bir çektiği fotoğraflarla video oluşturmuş (timelaps video). Videoları izlerken 5 dakikada hızla Amerika'yı karayolundan dolaşıyormuş gibi oluyorsunuz.


 
 
12,225 mil süren yolculukta DeFrees, ABD etrafında bir tur atarak başladığı yer olan New York'a dönmüş. Videonun sonunda bu rotayı gösteren haritayı görebilirsiniz.

Bu turla ilgili birkaç anektodu paylaşmak isterim. Brian, çoğunlukla gündüzleri dolaşmış çünkü hiçbir yeri karanlık yüzünden görmeden geçmek istememiş. Çoğunlukla kamp kurmuş ama otellerde, tanıdığı insanların evlerinde ya da otomobilinde geceyi geçirdiği de olmuş. İki kez aracının yağını değiştirmiş. Bu yolcuk için 1500 doları benzine gitmek üzere yaklaşık 4000 dolar harcamış. Şaşırtıcı derecede düşük bir maliyet. Bu parayla Türkiye'yi (yüz ölçümü olarak ABD'den kat kat küçük olmasına rağmen) dolaşabilir miydi acaba?! Sanırım tüm parasını benzine harcamak zorunda kalırdı :)

DeFrees katıldığı bir televizyon programında yolculuğuyla ilgili soruları yanıtlarken tanıştığı en sıcak insanların Kuzey Idaho'lu bir çift olduğunu söylüyor. DeFrees'e göre ABD'nin en güzel eyaleti is Oregon imiş; doğasını sevmiş.

Siz videonun tadını çıkarırken ben yazımı "Darısı başımıza!" diyerek sonlandırıyorum.

2 yorum

Videonun sol alt köşesinde de hangi eyalet veya eyaletler arasında olduğu yazıyor.

Yanıtla

@ Mafiamax;

Aslında ilk videoyu hazırladığında yer isimleri yazmıyormuş. Sonra web sitesini ziyaret edenler yorumlarında tavsiye etmiş, o da eklemiş.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!