Lost Comic-Con 2011 Videosu


Blogu az çok takip edenler ve beni tanıyanlar Lost dizisinin hayranlarından biri olduğumu bilirler. Her ne kadar final bölümünden sonra izleyiciyi iki safa - "Ne süper diziydi be!" diyenler ve "Vaktimizi heba etmişler!" diyenler - bölmeyi başarmış olsa da birçokları için unutulmaz bir bağımlılık gibidir. Sona ermesinden aylar sonra bile ansızın özlemle hatırlanır ve "Bir daha da böyle bir dizi yapılamaz," dedirtir.

Her neyse... Ben işte yine böyle bir yâd anında internette biraz Lost'la ilgili sayfaları gezdim. Rast geldiğim bir videoyu, birkaç resmi paylaşmak istiyorum. Yazının başındaki resim, Lost'un yapımcılarından J.J. Abrams'ın Steven Spielberg'le yaptığı bilim kurgu film Süper 8'in afişi. Bu filmi arkadaşlarımla sinemada seyretmiştim ve her ne kadar herkesi aynı ölçüde tatmin etmemiş olsa da - herkesten kastım genel; arkadaşlarımın hepsi beğenmişti - izlenmeye değer bir film ve farklı bir tat olduğunu söyleyebilirim ve bu nedenle tavsiye ederim. Neyse, konu filmin kendisi değil. Dikkatli birileri afişin içine tabir-i caizse gömülmüş "Lost" yazısını fark etmişler. Kırmızı okla resimde gösteriliyor.

Bu ilginç detaydan sonra bir afiş daha paylaşayım. Dizinin final bölümü için hazırlanmış ve unutulmaz repliklerden bazıları yer alıyor. Benim unutamadığım ikisi şans eseri ilk ve son sıralarda yer alıyor: "We have to go back, Kate," ve "I looked into the eye of the Island, and what I saw was beautiful."

Yukarıdaki afişte de yer alan "They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same." repliği bize ilk kez Jacob ve Black Smoke'u tanıttıkları sahnede geçmişti. Yukarıdaki video San Diego, ABD'de her yıl düzenlenen çizgi roman fuarı Comic-Con'da bu yıl gösterilen Lost videosu. Videoda Jack ile John Locke arasında geçen kaderle ilgili konuşma sahnesi yer alıyor. Bu sahneyi zaten dizide izlemiştik. Üstüne onları gözetleyip kendi aralarında biraz da esprili bir dille tartışan Jacob ve Black Smoke'u eklemişler. Aralarındaki konuşmadan bir kez daha anlaşılıyor ki zaman ve olaylar tekrarlıyor ve Jacob ile kardeşi Black Smoke aslında olacak olanları yukarıda afişte yer aldığını söylediğim ve Black Smoke'a ait "...It always ends the same," repliğinde de belirtildiği gibi biliyordu.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!