Referandum Sonucu Anında DRT23'te


Yine bir 12 Eylül günü Türkiye siyaseti adına tarihi bir gün olacak. Gelecek Pazar günü yapılacak referandumla tartışmalara neden olan anayasa değişikliği halk tarafından oylanacak. Sonuç "Evet" de olsa "Hayır" da olsa Türkiye 13 Eylül'de yeni bir döneme uyanacak. İşte bu önemli oylamanın sonuçları an ve an DRT23'te eş zamanlı olarak yer alacak.

Yaklaşık bir aydır il il, kanal kanal dolaşan liderler son sözlerini söylediler. Şimdi söz sırası halkın. 12 Eylül günü milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Partilerin aşırı söylemleri ile gerilmiş olan psikoloji ve sonuca dair merakla oylarını kullanacak vatandaş. Anayasada yirmi küsür maddenin değişmesini veya şimdiki anayasayla yola devam edilmesini oylayacak.

"Seçim Anketi Sonucu ve Analizi" başlıklı yazımda DRT23 ziyaretçilerinin oyladığı anketi değerlendirmiş ve referanduma dair tahminde bulunmuştum. O analize göre %49 evet, %49 hayır ve %2 kararsız oyu çıkmıştı. Medyadan takip ettiğim kadarıyla başka anketler de referandumda evet ve hayır arasında kıyasıya bir rekabet olacağı öngörüsünde bulunuyor.


İşte sonucu itibariyle tahmin etmesi oldukça zor olan, dolayısıyla oldukça heyecanlı bir referandum bizleri bekliyor. Evetçilerin, hayırcıların ve boykotçuların sonucu nasıl etkileyeceğini hep beraber göreceğiz. Oy verme zamanının dolması ve sandıkların açılmasıyla beraber, merakla beklenen sonuçlar an ve an DRT23'te olacak. Yukarıdaki resimde de görülen alandaki araç sayesinde sonuçları güncel olarak DRT23'ten takip edebileceksiniz.

Referandum sonuçları, Türkiye'nin en çok güvenilen haber yayın organlarından biri olan ntvmsnbc tarafından paylaşılacak. Sonuç aracının üzerine tıklayarak son gelişmeleri ntvmsnbc sitesinden takip edebileceksiniz.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!