Yanalandaki Değişiklikler


Bir blog sahibinin tek yaptığı şey blogunda yazmak değildir. Çoğumuz aynı zamanda blogun görselliği ve araçları gibi diğer ögeleriyle uğraşmaktan da keyif alıyoruz. Ben de uzun zamandır blogumda önemli bir değişlik yapmıyorum. Özgün SumTech temamda zaman zaman ufak değişiklikler yapmanın ötesinde birşey yapmıyordum. Ancak dün itibariyle yanalanda (sidebar) bazı önemli değişiklikler yaptım. Önceki durumuna göre daha kullanışlı bir yanalan oluşturmak için araçlarda (widgets) değişikliğe gittim.

İlk yenilik Etiketler aracında. Önceki araç, etiketleri listelediğinden çok yer kaplıyordu. Bu nedenle artık etiket bulutu kullanıyorum. Blogger'ın dahili etiketler aracındaki bulut seçeneği her nedense benim blogumda çalışmadığı için www.compender.com da paylaşılan kodu, temanın HTML koduna yerleştirerek bu değişikliği yaptım.

Diğer değişikli Arşiv aracında. Onda da önceden listeyi kullanıyordum. İçerik Slaydı aracını (featured content) kullanmaya başladığımdan beri zaten son yazıların arşivde görülmesinin pek bir anlamı kalmamıştı. Bu nedenle açılır kapanır liste halinde olacak arşiv artık.

Blogger Draft'ta deneme olarak kullanıma sokulan Popüler Yayınlar aracını da yanalana ekledim. Böylece son bir ayda en çok tıklanan gönderilerin listesi ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Son değişikliklerle DRT23'ün daha kullanışlı ve görsel olarak da daha iyi bir yanalana sahip olacağını umuyorum.

2 yorum

eee sonuç sanki bizim için çok önemli bizene arkadaşım ne yaparsan yap önemli olan içerik

Yanıtla

@ Adsız,

Önemli olan bütündür. Hem içerik hem de diğer özellikleriyle blogu en iyi halde okuyucuyla paylaşmak için uğraşıyorum. DRT23'ü takip ediyor olsaydınız bunu bilirdiniz.

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!