Altın Top Adayları Belli Oldu


Tüm dünyadan futbolseverlerin ilgiyle takip ettikleri FIFA 2010 Dünya Kupası'nda sona yaklaşılırken gözler pazar günü oynanacak finalde. Turnuva boyunca milli takımlarının başarısı için mücadele eden futbolculardan bazıları için heyecanın diğer bir nedeni de finalden sonra açıklanacak ödüller. Adidas sponsorluğunda en iyi futbolculara sunulacak Altın Top, Gümüş Top ve Bronz Top ödülleri için de final heyecanı yaşanıyor.

Güney Afrika'da geriye oynanacak iki karşılaşma kaldı. Cumartesi gecesi üçüncülük maçında Almanya ile Uruguay, pazar gecesi ise finalde Hollanda ile İspanya karşı karşıya gelecek. İngiltere ve Arjantin'i farklı skorlarla kupa dışına ittikten sonra yarı finalde favori gösterilen Almanlar, İspanya'nın etkili takım oyunu karşısında çaresiz kalıp, tek gole boyun eğdiler. Uruguay karşısında favori görünüyorlar ama moral durumlarını göz önünde tutunca Uruguay'a da şans tanımak gerekir. Finalde karşı karşıya gelecek iki takımdan İspanya favori. Yeri gelmişken, "Güney Afrika 2010 Başlıyor" yazımda, daha turnuvanın başında şöyle bir yorumda bulunmuştum: "Ben son yıllardaki performanslarını da dikkate alarak üç takımı favori görüyorum: Her zaman olduğu gibi Brezilya, son Avrupa şampiyonu İspanya ve çok iyi hücum futbolu oynayacaklarına inandığım Hollanda. Bu üçü içindense gönlümde yatan ülke İspanya. Son dünya şampiyonu İtalya'ya ise şans vermiyorum." İyi bir tahmin!

Öte yandan FIFA Teknik Çalışma Grubu üyelerince "Turnuvanın En İyi Oyuncusu" adayları belirlendi. İlk üçe girecek oyunculara sırasıyla Adidas Altın Top, Gümüş Top ve Bronz Top ödülleri verilecek. Adaylar şunlar: Diego Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Gana), Andres Iniesta (İspanya) , Lionel Messi (Arjantin), Mesut Özil (Almanya), Arjen Robben (Hollanda), Bastian Schweinsteiger (Almanya), Wesley Sneijder (Hollanda), David Villa (İspanya), XAVI (İspanya).

Bu on isimden hangilerinin ödüllendirileceğini ise Dünya Kupası'ndaki akredite medya temsilcilerinin oyları belirleyecek. Kazananlar 11 Temmuz'daki finalden sonra açıklanacak.

Adidas Altın Top ödülünü daha önceden kazanan futbolcular ise şunlar: İspanya 82'de Paolo Rossi (İtalya), Meksika 86'da Diego Maradona (Arjantin), İtalya 90'da Salvatore Schillaci (İtalya), ABD 94'te Romario (Brezilya), Fransa 98'de Ronaldo (Brezilya), G. Kore - Japonya 02'de Oliver Khan (Almanya) ve Almanya 06'da Zinedine Zidane (Fransa).

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!