The Pacific

Savaş filmleri ilginizi çekiyorsa mutlaka Band of Brothers'ı izlemişsinizdir. Ve eğer Band of Brothers'ı izlediyseniz aynı ekibin yeni eseri The Pacific'i de kaçırmamalısınız.

Band of Brothers (Kardeşler Takımı, kıs. BOB), 2. Dünya Savaşı sırasında Avrupa'daki Nazi işgaline son vermek için mücadele eden bir Amerikan askeri takımının başından geçenleri anlatan harika bir mini dizi. On bölümden oluşan diziyi bu kış, tam da abim (blog dünyasında bilinen adıyla MaFiAMaX) askere gitmeden kısa süre önce onunla birlikte izledik. Yorumum, IMDb'den aldığı puanı (9.6/10) hak ettiğiydi. Her bölümü özene bezene hazırlanmış ve izleyiciye savaş atmosferini oldukça gerçekçi şekilde yaşatan dizinin tadı damağımda kalmıştı ki Pazar gecesi Star Wars: The Clone Wars'ı izlerken The Pacific'in reklamı ile karşılaştım. "Yakında" ibaresi muallak bir tarih belirtmiş olsa da o gün için belirsiz bir geri sayım başladı benim için.


The Pacific Trailer



The Pacific Trailer - HD Video


The Pacific, yukarıda da belirttiğim gibi Band of Brothers ekibince hazırlanıyor. Yapımcıları arasında Steven Spielberg ve Tom Hanks var. Yazarları arasında ise BOB'un baş yazarlarından Bruce McKenna yine yer alırken ona aynı zamanda yönetmenlerden biri de olan Graham Yost ile birlikte beş kişi yardım etmiş. Graham Yost ise serinin altı yönetmeninden biri. Diğer yönetmenler ise (parantez içinde yönetmenlik yaptıkları dizilerden seçtiklerimle): Tim Van Patten (Rome, The Sopranos), David Nutter (The X-Files, The Sopranos, BOB), Jeremy Podeswa (Rome, Dexter, Nip/Tuck), Carl Franklin (Rome) ve Tony To (House, BOB).

ABD - Avustralya ortak yapımı olan The Pacific, Avustralya'da çekildi. Çekim yeri olarak bu ülkenin seçilmesinin nedeni dizinin isminden de anlaşıldığı gibi hikayenin Pasifik (Büyük) Okyanusu'nda geçmesi. BOB'un son bölümünde ABD birliklerinin zaferin kazanıldığı Avrupa'dan Japonya ile mücadele edilen Pasifik cephesine kaydırıldığını izlemiştik. The Pacifik hikaye olarak BOB'dan bağımsız olsa da hemen sonrasında gelişen olayları konu alması bakımından biraz da devamı gibi. On bölümlük mini dizinin yazarları ana metin olarak With The Old Breed (yazar: Eugene Sledge) ve Helmet For My Pillow (yazar: Robert Leckie) kitaplarını temel almakla birlikte diğer bazı eserlerden de faydalanmışlar (her iki yazar da savaşta yer almış gaziler).

Yaklaşık 150 milyon ABD dolarına mal olan dizi, Mart ve Nisan 2010'dan itibaren onlarca ülkede yayınlanmaya başlayacak. Diziyi Türkiye'de CNBC-e (bir değişiklik olmazsa) 18 Nisan Pazar akşamı yayınlamaya başlayacak.

1 yorum :

Allahım mükemmel bir haber. Gerçi 4 bölümünü kaçıracağım ama temin ederiz bir yerlerden :)

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!