Dünyanın En İyi Futbolcusu


Arsene Wenger, Messi için "O, dünyanın en iyi futbolcusu," derken ne hissediyordu bilinmez ama ister Barcelona taraftarı olsun isterse olmasın futbolu seven herkes Messi'yi izlerken büyük keyif alıyor.

Ne yazık ki Barcelona'nın Arsenal'i (Yoksa "Messi'nin Arsenal'i" mi demeliydim! ) 4-1 mağlup ettiği karşılaşmayı izleyemedik. Nitekim Star Tv, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçlarını yayınlamak yerine Papatyam dizisini yayınlamayı tercih etti. Belki makul bir açıklamaları vardır ama Şampiyonlar Ligi deyince hepimizin aklına gelen Star'ın daha özverili olması gerekirdi.

2-2'nin rövanşında Nou Camp'ta oyanan maçta Messi şov yapıp Arsenal'in kabusu oldu dersek abartmış olmayız. Zaten dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen (bana göre zaten en iyisi) Messi'nin performansı bu sezon çok daha iyi ve takımının başarısında aslan payına sahip. Bence artık onu C. Ronaldo ile karşılaştırmak abes kaçar. Maradona veya Pele ile kıyaslayabilecek kadar yaşlı değilim (Maradona'nın zaman zaman ekranlarda yer alan birkaç ünlü golü dışında bu futbolcuları izleme şanşım olmadı.) ama en azından Messi'nin günümüzün en iyisi, tüm zamanların da en iyi birkaç futbolcusundan biri olduğunu kabul edebiliriz. Allah nazarlardan saklasın da onu daha uzun yıllar seyredebilelim :) Sonra, spikerlerin "Çölde bir vaha gibi!" diye tanımladıkları Ronaldinho gibi sönüvermesin!



Yukarıdaki videoda Messi'nin golleri var. Bu goller 21', 37', 42' ve 88' de geldi. Arsenal'in tek golünü ise 18. dakikada Bendtner kaydetti. Gecenin diğer maçında İnter, Rusya'da CSKA Moskova'yı ilk maçta olduğu gibi yine tek golle (Sneijder - 6') geçti ve yarı finalde Barcelona'nın rakibi oldu. İlk maç 20 Nisan'da İtalya'da, rövanş ise bir hafta sonra İspanya'da oynanacak.

Çeyrek finalin son maçları da bu gece oynanacak. Bordeoux, O. Lyon'u (ilk maç: L: 3-1 :B); Manchester Utd, Bayern Münih'i (ilk maç: B: 2-1: M) ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl final maçı 22 Mayıs'ta Madrid'de oynanacak.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!