Wordpress Blogger Temaları


Blogger blogunuz var ve kendinize göre bir tema mı arıyorsunuz? O zaman doğru yazıyı okuyorsunuz. Bu reklam gibi girişten sonra keşfettiğim yeni bir Blogger tema kaynağını paylaşmak istiyorum.

Blog işiyle biraz ilgilenenler bilir ki dünya genelinde en büyük iki blog sunucusu Wordpress ve Blogger'dır. Yine bilirler ki Blogger'ın tema seçenekleri, Wordpress'e göre oldukça sınırlıdır. Ancak Blogger'ın kullanımı daha kolaydır ve bir Google hizmeti olması bu kadar çok tercih edilmesinin diğer nedenidir. Tema handikapını aşmanın yolu ise bağımsız tema kodlayıcılarının çalışmalarıdır.

İşte böyle bir tema hazırlayıcının sevilen Wordpress temalarını Blogger'a adapte edip ücretsiz dağıttığı bir siteden bahsedeceğim: WP Blogger Themes. (Blog ismine tıklayarak siteye ulaşabilirsiniz.)

Kendisi de bir Blogger blogu olan bu sitede çok sayıda güzel tema mevcut. Üstelik hem Wordpress hem de Blogger versiyonlarını ücretsiz indirebilirsiniz. Eklemeliyim ki WP Blogger Themes, internetteki çok az sayıdaki kaliteli tema dağıtımcılarından biri. Üstelik temaların birçoğunu diğer Blogger blog tema sunucularında bulamazsınız. Bu bakımdan oldukça iyi bir tema kaynağı. Buradaki kaliteli temalardan birini beğeneceğinizden eminim. Ama daha fazlasına ulaşmak istiyorsanız yazının devamını okuyun.

Yukarıda bahsettiğim internette yer alan az sayıdaki kaliteli Blogger tema sunucularına ulaşıp diğer temaları da incelemenizde fayda var. Bunun için sizi şu yazıma yönlendiriyorum: "En İyi Blogger Tema Kaynakları".

"Tüm bunlar bana yetmedi. Hala aradığım temayı bulamadım. Ama geçenlerde bir Wordpress temasına rastlamıştım. Neden Blogger için böyle bir tema yok!" diye isyan mı ediyorsunuz? Sakin olun! İnternette çareler tükenmez.

WP Blogger Themes'in sahibi bu gibi durumlar için de bir site açmış: Wordpress To Blogger. Ana sayfanın altındaki Theme Request (Tema Talebi) bölümünden site yöneticisine beğendiğiniz ve Blogger versiyonunu istediğiniz Wordpress temasını belirtiyorsunuz. Böylece kısa süre sonra temanızı Blogger'da kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak hatırlatmak gerekir ki site sahibi tema çevirmek için 10 dolar talep ediyor.

Böyle bir tema talebinde bulunmadan önce sitede daha önceden çevrilen temalara göz atmanızda fayda var. Belki aradığınız tema daha önceden çevrilmiştir. Veya en azından bu örnekleri inceleyerek Wordpress'ten Blogger'a tema çevirisi işini ne kalitede başarabildiğini gözlemlemiş olursunuz.

4 yorum

verdiğin değerli bilgiler için teşekkurler

Yanıtla

gerçekten güzel site ve yararlı bilgiler...

Yanıtla

o temaların hiç biri blogger teama tasarımcısıyla uyumlu değil. üzerinde değişiklik yapılamadıktan sonra ne işe yararki. artisteer den başka bloger için tema yapabilen program yokmu acaba. yaparken değişiklikleri görebileceğimiz?

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!