Futbol Tarihinin En İyi Takımı Barça

Başta Real Madrid destekçileri olmak üzere bu yazının başlığını abartılı bulanlar olabilir. Ancak Barcelona, teknik direktöründen genç ve yıldız oyuncularına kadar büyük bir hırsla mücadele eden tüm ekibiyle; sahada ortaya koydukları güzel oyunla ve bu çalışmalarının karşılığı olan altı kupayla bu yıl efsaneleşti.

Profesyonel menajerliğe ilk kez geçen sezonun başında Barcelona ile başlayan ve eski bir Barça oyuncusu olan Pep Guardiola yönetiminde Barcelona, İspanya La Liga şampiyonluğu, Kral Kupası (Copa del Rey) ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarının ardından sezonun devamında İspanya Süper Kupası (Supercopa de Espana) ve UEFA Süper Kupası'na da sahip olmuştu. Adeta kupa canavarına dönüşen Katalan ekibinin son başarısı FIFA Kulüplerarası Dünya Şampiyonluğu oldu.

Bu yıl altıncısı, Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi'de düzenlenen turnuvaya kıtaları temsilen katılan takımlar şunlardı: TP Mazembe (Afrika), Al Ahli FC ve Pohang Steelers FC (Asya), FC Barcelona (Avrupa), Atlante Futbol Club (Kuzey ve Orta Amerika), Auckland City FC (Okyanusya), Club Estudiantes de La Plata (Güney Amerika) (Takım isimlerinin üzerine tıklayarak, takımlarla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.). Oynanan çeyrek final ve yarı final maçlarından sonra finale Barcelona ve Estudiantes çıktı.

Final mücadelesinde 37. dakikada Boselli'nin golüyle Estudiantes öne geçti. 88. dakikada Barcelona'nın yeni gençlerinden Pedro attığı golle takımına beraberliği hediye etti. Normal süresi 1-1 beraberlikle biten maçta, uzatmalarda 110. dakikada Arjantinli yıldız Messi kupayı takımına getiren golü kaydetti.

Barcelona 6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası'nı müzesine götürürken bir sezonda tüm kupaları kazanan dünyanın ilk takımı olma onuruna erişti.

Barcelona, "futbol tarihinin en iyi takımı" olurken, takımı bu efsanevi süreçte çalıştıran teknik direktör Pep Guardiola ise belki de bir futbol menajerinin kurabileceği en büyük hayali daha kariyerinin ilk yılında yaşadı.

Bu süreçte öne çıkan isimlerden biri de Barcelona'nın genç yeteneği Pedro oldu. Pedro bu turnuvanın yarı finalinde de gol atmıştı. Genç futbolcu bu golle, 110 yıllık Barça tarihinde bir sezonda 6 kulvarda birden gol atan ilk oyuncu unvanının sahibi oldu.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!