Barcelona THY İle Uçuyor


Dünya futbolunun en köklü ve başarılı takımlarından ve benim de destekçisi olduğum Barcelona takımı artık Türk Hava Yolları ile uçacak. Geçtiğimiz günlerde imzalanan anlaşma 3 yıl geçerli olacak ve toplam maliyeti ise 9 milyon avro. Anlaşma ile THY, Barcelona'nın "resmi taşıyıcısı" unvanını alıyor. Gelecek 3 yıl boyunca Barcelona futbol takımını yurt dışı deplasman maçlarına THY'nin tahsis edeceği uçak taşıyacak.

Barcelonalı yıldızlar İstanbul'da

Bu uçuşların ilki 13 Aralık'ta gerçekleşti ve İspanyol ekibini 6. FIFA Kulüplerarası Dünya Kupası karşılaşmaları için Birleşik Arap Emirlikleri'ne THY uçurdu. Ancak İspanya Sivil Havacılık Kurumu, "AB dışı orijinli hava yolu şirketlerinin uçaklarının, AB'den AB dışına seferlerinde şirketin ait olduğu ülkeye teknik iniş yapması" kuralı gereğince direkt uçuşa izin vermeyince ilk uçuş krize neden oldu. Abu Dabi'ye gitmek üzere havalanan uçak Barça kafilesi yolcularıyla İstanbul'a uğradı ve bir saatlik aradan ve yakıt ikmalinden sonra yoluna devam etti.

THY logosu Barcelona.com'da

Sponsorluk anlaşması gereği THY'nin logosu, aralarında Audi ve Nike'ın da bulunduğu diğer sponsorların logolarının yanında, Barcelona.com internet sitesinde yer almaya başladı. İnternette araştırmama rağmen anlaşmanın diğer ayrıntılarına ulaşamadım. Ancak, muhtemelen Nou Camp'ta da THY reklamları dönmeye başlayacak. Barcelona takımının bir gelenek olarak forma sponsoru almadığını da hatırlatayım.

Son yıllarda kalitesini arttıran ve dünyanın en iyi hava yollarının oluşturduğu topluluk olan Star Alliance'a üye olan THY, bu sponsorluk ile iyi bir reklam yapmanın yanı sıra marka değerini de arttıracak gibi görünüyor.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!