OLSB Sunucu Güncelleme Duyurusu

Değerli DRT23 takipçisi, Office Live Small Business'dan aldığım uyarı mesajına göre firma sunucularında güncelleme yapılacaktır. Buna göre güncelleme süresince DRT23'te aksaklıklar yaşanabilir. Ancak bloga erişimde her hangi bir sıkıntı olmayacaktır.

DRT23'e bir Google Blogger blogu olarak Blogger sunucuları üzerinden erişilir. Ancak blogumun içerdiği dosyalar (çoğunlukla görsel ögeler) başka sunucularda yer almaktadır. Daha önce yine bir Google uygulaması olan Sayfa Oluşturucu'yu (Page Creator) kullanıyordum. Buradaki içerik yakın zamanda yeni Google uygulaması olan Google Sites'a taşınacak. Google Sites konusunda bazı çekincelerim olması üzerine bloga ait ek dosyaları bir Microsoft uygulaması olan Office Live Small Business'a yükledim ve artık bu siteyi kullanıyorum.

OLSB'dan aldığım uyarı mesajına göre sitenin sunucularında 12 ve 19 Eylül 2009 cumartesi günlerinde güncelleme yapılacak. Bu iki günden yalnız birinde ve en fazla üç saat süresince DRT23'ün kullandığı dosyalara erişimi olmayacağından geçici olarak bazı aksaklıklar yaşanacak. Ancak, yukarıda da belirttiğim gibi bloga erişimde her hangi bir kesinti olmayacak. Blog içeriğinin bu süre zarfında erişilebilir olmasının yanında blogun bazı görsel ve yapısal özellikleri devre dışı kalacak.

Bu güncelleme sürecinde blogu ziyaret edecek ve aksaklıklarla karşılaşacak DRT23 takipçilerini bu duyuru ile bilgilendirmiş olalım.

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!