"Evrenin Sırları"



Belgeselin 2. bölümünü izlemek için tıklayın!
Belgeselin 3. bölümünü izlemek için tıklayın!

Sıradışı dizi Lost 2010'da yayımlanacak 6. sezonuyla ekranlara veda edecek. Lost'un Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yayıncısı olan abc kanalı bu son sezondan önce birçok online etkinlikle - özellikle videolarla - iki sezon arasındaki uzun vaktin reytingler aleyhine işlemesini engellemeye çalışıyor. Daha önce flash türü, videolar içeren oyunların da yer aldığı birçok sezon arası etkinliği hazırlamış olan kanal bunların işe yaradığını düşünüyor olmalı ki bu yıl da bu geleneği - son kez - sürdürüyor. Bu yılın sürprizi ise bir belgesel!

Lost o kadar çok öğeyi bünyesinde barındırıyor ki dizinin içinden bir alt konuyla ilgili belgesel çekmek bile mümkün olabiliyor. "Mysteries Of The Universe: The Dharma Initiative" adlı kısa belgesel dizi adından da anlaşıldığı gibi sırlarla dolu organizasyon Dharma'yla alakalı. 5 kısa bölümden oluşan belgeselin ilk üç bölümü yayımlandı. Bir fikir vermesi açısından şunu söyleyebilirim ki ilk üç bölüm bize Dharma'yla ilgili bilmediğimiz yeni birşeyler söylemiyor. Anladığım kadarıyla diğer bölümlerden de Dharma'yla alakalı şaşırtıcı bilgilere ulaşamayacağız.

Peki belgesel ne anlatıyor? Aslında 80'lerde çekilmiş havası verilmiş olan belgesel, gizli örgütler ve aniden ortadan kaybolan insanlarla ilgili gibi. Dharma'dan ise bu bağlamda bahsediliyormuş havası var. Neyse siz yine de izleyin. Yalnız Türkçe alt yazılı video bulamadım. İngilizce'yle aranız iyi değilse bir de siz arayın video sitelerinde; belki vardır.

Lost ile ilgili diğer haber ve makaleleri okumak için tıklayın!

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!