Türk Telekom Stadı

Galatasaray'ın yeni stad projesinde bir değişiklik yapıldı. İstanbul Aslantepe'de yapımı süren Ali Sami Yen Spor Kompleksi dahilinde yer alan yeni stadyumun ismi Türk Telekom Stadı olacak.
İhtiyaçlar doğrultusunda yeni bir futbol stadı inşaatı kararı alan Galatasaray kulübü uzun süren bürokratik çalışmaları tamamladıktan sonra yeni stadın temeli birkaç ay evvel atılmıştı. Eren Talu firması tarafından gerçekleştirilen inşaatın 2010 yılının başına kadar tamamlanması bekleniyor. İnşaat vaktinde bitirilirse Galatasaray 2009 - 2010 sezonunun ikinci yarısından itibaren maçlarını yeni stadında oynayacak. Çatısı açılıp kapanabilen stadın kapasitesi 52 bin kişi olacak. GS amblemi şeklinde oldukça orijinal bir taraftar giriş yolu yapılacak stadın Avrupa'nın en iyi futbol statlarından biri olacağı belirtiliyor.
Türk Telekom özelleştirildikten sonra hızlı bir tanıtım atağına geçmiş ve özellikle televizyon reklamlarıyla yeniliğini, değişimini yeni kampanyalarıyla halka iletmişti. Türk Telekom'un yeni reklam atağı futbola yönelik oldu. Galatasaray ile yapılan sponsorluk anlaşmasına göre stat açıldıktan sonraki ilk 10 yılda stadın adı Türk Telekom Stadı olacak. Bunun karşılığında TT, GS'ye 40 milyon dolar ödeyecek. Sponsorluk yalnızca stadyum ismiyle sınırlı değil. Avea ile anlaşmanın bitmesinin ardından 2009 - 2010 sezonundan itibaren forma sponsoru da TT olacak.
Stad isminin sponsorlukla özel firmalara verilmesi Türkiye'de ilk kez yapılıyor. Halbuki yurt dışında, özellikle İngiltere ve Almanya'da kulüpler yıllardır bu yolla para kazanıyor. Örneğin, Arsenal takımı yeni satdının ismini 200 milyon dolar karşılığında 15 yıllığına Emirates Stadı olarak değiştirdi. İyi bilinen başka bir örnek Münih'teki Allianz Arena stadı. Avrupa'da ve Amerika'da bunlar gibi pek çok stad ismi örneği var.
Türkiye'nin en başarılı futbol takımlarından biri - bir Galatasaraylı olarak bence en başarılısı - olan Galatasaray ekonomik anlamda uzun yıllar iyi yönetilemedi ve bunun sonucunda malî sıkıntılar yaşadı. Yapılacak olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi ve dahilindeki Türk Telekom Stadı'nın kulübe yıllık 75 milyon dolar gelir getirmesi bekleniyor. Sponsorluk anlaşmalarıyla bu miktar biraz daha artabilir. Böylece kulüp uzun yıllar konuşulan borçlarını kapatarak rahatlayacaktır.

1 yorum :

ben bulgaristandan ,nejdet,cim boma hastayim hele stat bitsin biz de oradayiz kismetse cim bomu desteklemeye zaten 5 saat yol var burgas sehrinden zaaten 1.5milyon turk yasiyoruz bulgaristanda cim bomum bunu bil ki asla yalniz kalmayacaksin uzuldugum bir sey var bulgaristana bir gs-store magazasi niye acmiyorlar tesekurler/nejdet bulgaristan burgas/

Yanıtla

Yorum Gönder

Yorum yaparken Türkçe'yi doğru kullanma ve argo sözcüklerden kaçınma hassasiyetiniz için teşekkürler!